National

S-a semnat contractul pentru reparaţii capitale la C.N. Unirea – corpul A

Viceprimarul Laszlo Barabas a semnat la sfârşitul săptămânii trecute contractul pentru realizarea lucrărilor de reparaţii capitale ale Corpului A al Colegiului Naţional Unirea.

,,Este o lucrare importantă pentru noi, pentru că starea acestei clădiri necesită o intervenţie majorăşi şi este primul proiect care prevede montarea unui lift exterior pentru persoanele cu dizabilităţi la o clădire existentă, în care funcţionează o unitate de învăţământ. Sper ca săptămâna viitoare să dăm ordinul de începere a lucrărilor, iar până vara viitoare acestea să fie încheiate. Vom reface acoperişul, faţadele – inclusiv elementele decorative, şi vom monta un lift pe faţada dinspre curte. La interior se vor executa lucrări la sălile de clasă, holuri, grupuri sanitare şi la reţelele de utilităţi. În plus, pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice, pe holuri va fi montat un sistem de supraveghere video“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

 

Lucrări prevăzute în contract

– Lucrări la acoperiş: revizuire şarpantă şi învelitoare, respectiv ignifugarea materialului lemnos, refacerea streaşinii, extinderea şarpantei peste logie;

– Lucrări la faţade: restaurare, protejare elemente decorative, refacerea tencuielilor exterioare, etanşeizare uşă monumentală de intrare, restaurare elemente degradate;

– Lucrări interioare: suplimentarea numărului de grupuri sanitare elevi, amenajare de vestiare, duşuri şi grupuri sanitare pentru zona sălilor de sport, decaparea şi revopsirea decoraţiei din holul de acces, înlocuirea pardoselii în sălile de clasă, reparaţii tencuieli şi refacerea zugrăvelilor şi vopsitoriilor interioare, refacere scenă în sala de spectacole, înlocuirea uşilor degradate etc.

– Lucrări exterioare: reparaţii la împrejmuire, revizie trasee exterioare de apă şi canalizare, refacere trotuare;

– Lucrări de instalaţii: instalaţii de apă, instalaţii de încălzire – refacere instalaţii termice, înlocuire corpuri încălzire, instalaţii electrice – instalaţia electrică interioară se va reproiecta şi se va înlocui în totalitate, instalaţii de curenţi slabi – se vor păstra aparatele existente dar vor fi realocate traseele de cabluri astfel încât să fie îngropate sau cât mai puţin vizibile, se vor monta pe holuri sisteme de supraveghere video.

 

Detalii contract

Contract de lucrări:  203/57433/05.07.2018

Constructor: Asocierea dintre Construcciones DECO S.A. şi Eisen Land S.R.L.

Valoare contract: 6.650.204,82 lei, fara TVA.

Termenul de execuţie al lucrărilor:  12 luni de la ordinul de începere.

 

 

 

Sorin Toarcea

Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web