Turism-Utile

Roots Revival în concert la Braşov, cu noul album “Quieter than Silence”

Roots Revival concertează la Braşov, duminică, 12 noiembrie 2017, începând cu orele 20:00, la Centrul Cultural Reduta. Concertul face parte din turneul dedicat lansării albumului “Quieter than Silence”.

 Roots Revival este la al 3-lea album. După “Chapter one – Maramureş” și “Chapter Two – Colors of Maria” (Maria Tănase), care au avut ca sursă de pornire rădăcinile folclorului românesc, “Quieter than Silence”/ “Mai tăcut decât liniștea” prezintă compoziții noi, de inspirație persană și siriană (alepiană), interpretate sinergic la instrumente orientale (ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană) și contrabas.

“Quieter than Silence” este un proiect muzical independent, multicultural, născut dintr-o poveste de prietenie, dincolo de stereotipuri şi conflicte politice. Un iranian – Mehdi Aminian (ney, setar, voce – Iran) şi un sirian – Mohamad Zatari (oud – Siria), s-au întâlnit în Bucureşti și au început să cânte împreună. Proiectul a căpătat amploare, când Leila Soldevila (contrabas – Franţa), Behnam Masoumi (percuție – Iran) și Zabih Vahid (kamancheh – Iran) au acceptat invitaţia celor doi de a li se alătura.

 

„Quieter than Silence” este o formă de exprimare a compasiunii artiștilor pentru sirienii aflați în suferință, mâhniți și pribegi. Este un protest la zgomotul din lume și un îndemn la umanism.

Versurile lui Rumi, Hatef Esfahani, Omar Khayyam și Ahmad Shamloo, cântate în versiunea originală, persană și traduse în limba engleză în broșura albumului, aduc un mesaj de dragoste și sunt menite să conecteze oamenii de pretutindeni.

“Quieter than Silence” este un exercițiu de modestie, prin care artiștii au decis ca imaginea lor să nu fie în prim plan, ci muzica, renunțând la a-și face văzute chipurile pe materialele publicitare. Astfel, muzica își va transmite nemilocit mesajul.

De ce „Quieter than Silence”?

“În muzica noastră, tăcerea nu vrea să exprime lipsa cuvântului, ci ea vrea să sugereze tainica liniște descoperită doar pe calea atingerii conștiinței universale, tăcerea sublimă.

„Quieter than Silence” creează un spațiu dincolo de tăcere. „Mai tăcută decât liniștea” este dizolvarea completă a discursului, a intențiilor, golit de o semnificație anume, deschisă tuturor semnificațiilor.

„Quieter than Silence” este refugiul dintr-o lume tot mai zgomotoasă și mai agresivă.

„Quieter than Silence” este un poem subtil al demnității umane, al uncității ființei umane, strivită de propria brutalitate a speciei… de războaie, de ură, de indiferență.

Proiectul acesta reprezintă o călătorie simbolică de revenire la nimic, la tabula rasa a existenței pentru a investi sunetele cu o nouă putere creativă, demnă de dialog.”

Mehdi Aminian – inițiator, compozitor, interpret și producător al proiectului

 

 

Preț bilete: 25 lei; 15 lei – cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari

 

Biletele la concertul de la Brașov sunt disponibile la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta, dar și on-line, la adresa: https://www.iabilet.ro/bilete-roots-revival-quieter-than-silence-brasov-30779/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web