Turism-Utile

Românul care străbate Dunarea înot de la izvor până la Sulina

Au trecut  54 de zile de când Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, înoata zilnic în încercarea sa de a străbate Dunărea de la izvor până la Sulina. El este așteptat să ajungă în apele române in ziua de 14 august.

„Va fi o încercare dificilă, care va împinge limitele umane la extrem. (…)  Știu exact ceea ce vreau! Nu iau în calcul un eșec, ci doar modul în care va trebui să fac față tuturor obstacolelor”, declara, la plecare, Avram Iancu, 41 de ani și tată a trei fetițe.

Bibliotecarul care reușea pe 30 august 2016 să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore, și-a propus pentru 2017 un obiectiv și mai ambițios: să fie primul din lume care parcurge toată lungimea Dunării numai in slip, fără protecție termică (costumul de neopren).

 

De când a sărit în fântâna  Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării,  Avram Iancu a înotat zilnic distanțe între 18-53 de kilometri, trecând prin șase din cele 10 țări riverane (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia), și prin cele patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad).

La Ulm, Linz, Viena, Budapesta, Novi Sad a fost așteptat și primit ca un campion de oficialitati si presa locala.

De când va intra în țară, urmează alți 1075 de kilometri din totalul de 2860 și alte patru țări – România, Bulgaria, Moldova și Ucraina.

 

La Moldova Nouă, în ziua de 14 August, in intervalul orar estimativ 14:30 – 16:00, pe faleza Dunarii, Avram Iancu va fi așteptat de oficiali, reprezentanți ai presei și suporteri.

„Prin filosofia noastră de brand suntem dedicați unei vieți sănătoase ce permite obținerea oricărei performanțe. Cu atât mai mult când este vorba despre încercarea unui om obișnuit de a-și urma un vis măreț. Toți ne putem depăși limitele, fiecare poate deveni campion în felul lui, iar Avram a fost o adevărată inspirație pentru noi! Am regăsit în tenacitatea, hotărârea, curajul si credința lui că va izbândi, tot ceea ce ne face și pe noi să mergem înainte, să îndrăznim, să fim campioni.” a declarat Dan Lăzărescu, CEO CANAH, sponsorul principal.

Evoluția înotătorului poate fi văzută în timp real utilizand următorul link:

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0xj3eN6fpUVteXlMrqsu1K3rIT2RS4c4C

dar și pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/CanahHempEssentials/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web