National

ROMÂNIA – CAPITALA BIO A EUROPEI 21 – 22 iunie 2018

IFOAM-EU  (Asociația europeană BIO) a răspuns invitației  Asociației BIO România să organizeze împreună la București și la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus  două evenimente care să contribuie decisiv la realizarea obiectivului IFOAM – EU pentru anul 2030: 50% DIN TERENUL AGRICOL AL EUROPEI SĂ FIE CERTIFICAT BIO.

Astfel, primul eveniment va avea are loc joi, 21 iunie la Palatul Parlamentului, începând cu orea 15.00 în Sala Drepturilor Omului. Întâlnirea se desfășoară sub patronajul Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților și are ca scop reforma politicilor agricole comune în domeniul Agriculturii BIO,  ORGANIC C.A.P. REFORM 2021-2027.

La dezbaterile privind politica agricolă BIO vor participa din partea României primul ministru, doamna Viorica Dăncilă (fost vicepreșendinte al Comisiei pentru agricultură a Parlamentului European), ministrul agriculturii, domnul Petre Daea și Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, domnul Alexandru Stănescu. Din partea Comisiei Europene vor fi prezenți la discuții cei care iau decizii în zona agriculturii BIO: directorul IFOAM – EU, Eduardo Cuoco, Thomas Fertl membru IFOAM – EU, Michel Reynaud, membru IFOAM – EU și reprezentant al sectorului pentru certificare, Laurent Moinet, agricultor ecologic din Franța și președinte al IFOAM – EU Farmers Group, precum și mulți alți reprezentanți ai fermierilor BIO din Europa.

Joi, 21 iunie, conferința de presă pentru reprezentanții mass media interesați de hotărârile luate de comun acord va fi la ora 17.00 la ieșirea de la dezbaterile din Sala Drepturilor Omului.

 

Al doilea eveniment este Conferinta Fermierilor BIO din Europa care va avea loc vineri pe 22 iunie la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, județul Brasov. Conferința se va desfășura sub patronajul președintelui de onoare BIO România, ÎPS Laurențiu Streza, iar directorul coordonator al evenimentului va fi pr.prof.univ.dr. Constantin Necula.

Organizarea de către IFOAM-EU a acestei întâlniri a Grupului fermierilor europeni condus de Domnul Thomas Fertl, se datorează și aniversării a 10 ani de la constituirea Asociației BIO România.

În pararel cu conferința fermierilor Bio din Europa, se vor desfășura reuniuni separate ale fermierilor români. Una referitoare la provocările viitorului Regulament European ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021. A doua interesează în mod special exportatorii produselor BIO, deoarece se va stabili de către reprezentanții firmelor exportatoare de produse BIO românești,  varianta de Brand al produselor BIO românești și conceptul Pavilionului Național sub care România se va prezenta la marile Târguri internaționale BIO din lume.  Sunt deja înscrise în concurs și vor prezenta propuneri patru Agenții de Publicitate.

Vineri, de la ora 13.00, participanții vor răspunde întrebărilor reprezentanților mass media prezenți la eveniment.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web