Lifestyle

Roata Norocului nu avea autorizație de funcționare. 55.000 lei amendă și oprirea temporară a prestării serviciilor

”Noroc”cu Protectia Consumatorilor.În urma controlului efectuat de către comisarii CJPC Brașov la operatorul economic Roata Norocului SRL, au fost aplicate amenzii în cuantum  de 55.000 lei.

Printre deficiențele constatate de către comisari, precizăm faptul că, au fost găsite 284,5 kg de produse neconforme, dintre care 60 kg prod use cu data limită de consum depășită (inclusiv din ianuarie 2017), lipsa autorizației de funcționare emisă de către Primăria Municipiului Brașov, cântarul nu era verificat metrologic, au fost găsite pe blatul de lucru ouă în cofraje nedezinfectate precum și produse alimentare neetichetate, cât și produse din carne la care operatorul economic a schimbat starea termică fără a avea autorizație în acest sens (produse refrigerate păstrate în condiții de congelare).

Pe lângă amenzile aplicate a fost aplicat și un avertisment în conformitate cu prevederile legii prevenirii(Legea nr.270/2017), pentru produse fără elemente de identificare și caracterizare.

Ca și măsuri complementare  s-au dispus  oprirea definitivă de la comercializare  a produselor cu data limită de consum depășită și a produselor care prezentau modificări organoleptice. Pentru produsele fără elemente de identificare și caracterizare a fost întocmit un plan de remediere a deficiențelor, conform Legii nr.270/2017. O altă măsură complementară a fost oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web