Infracțional

RESPECTĂ PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI! NU PARCA PE LOCURILE CE LE SUNT DESTINATE!

Locurile rezervate persoanelor cu dizabilități sunt uneori ocupate de persoane perfect sănătoase, fapt care împiedică aceste persoane să ocupe sau să utilizeze locurile ce le sunt destinate.

Dorim să atragem atenția conducătorilor auto și totodată să-i facem să înțeleagă  că aceste locuri de parcare sunt de fapt o necesitate și nu un moft. Este obligatoriu să respecte legea, dar fac și un gest cât se poate de normal față de persoanele care au nevoie de ele. Realitatea este  că persoanele cu dizabilități pot fi active și independente, prin forțele proprii și prin respectarea de către fiecare cetățean  a dreptului lor la acces în comunitate!

Legea 448/2006 protejează și promovează drepturile persoanelor cu dizabilități, și  stabilește că în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în parcările organizate, vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, persoanele care au dreptul să parcheze pe aceste locuri speciale, trebuie să afișeze la loc vizibil o legitimație (card) de parcare eliberată de autoritățile locale care îi acordă acest drept.

Articolul 100 lit f) din legea mai înainte menționată precizează că ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, se sancționează  cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, iar constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se face de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens (cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 48 de ore).

 

 

Pentru evitarea unor situații incomode, I.P.J.Brașov vă recomandă:

 

NU PARCAȚI ȘI NU BLOCAȚI ACCESUL LA LOCURILE DE PARCARE ADAPTATE, REZERVATE ȘI SEMNALIZATE SPECIAL

 PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web