Turism-Utile

„Requiem”, evenimentul muzical al primăverii la Brașov

Miercuri, 5 aprilie 2017, de la ora 11.00, în Sala Operei, copiii sunt așteptați la un spectacol dedicat lor – „Un lup, o capră și trei iezi”, de M. Patriciu și G. Marcu, o adaptare după clasica poveste a lui Ion Creangă. În distribuție: Lăcrămioara Schuller, Nora Vlad, Adriana Simion, Alexandra Scriminț, Lorand Cristian, Nicolae Zaharia, Florin Grama. Regia: Mugur Curelaru.

Preț bilete: 10 lei

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invită miercuri, 5 aprilie 2017, de la ora 17.00, la muzeu pentru Recitalul de la ora 5, intitulat „Stabat Mater”. Vor participa solistele Operei Brașov: Ioana Mărgărit – soprană, Maria Petcu-Catrina – soprană, Nora Vlad – actriță, Simona Patriche – pianistă. În programul acestui recital, care premerge Săptămânii Patimilor, se vor regăsi ariile și duetele din binecunoscuta lucrare vocal-simfonică „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi, dar și din „Stabat Mater” de A. Dvorak sau piese religioase ca „Pie Jesu” de L. van Beethoven și „Laudate Dominum” din „Vesperae solennes de Confessore” de W.A. Mozart.

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, de la ora 19.00, în Sala PATRIA, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Opera Brașov vă invită la o lucrare tulburătoare: „Requiem” de Giuseppe Verdi. A fost compusă în memoria poetului italian Alessandro Manzoni, pe care Verdi l-a admirat foarte mult și a avut premiera pe 22 mai 1874, în San Marco – Milano, la un an de la moartea scriitorului. Compozitorul însuși s-a aflat la pupitrul dirijoral, ca de altfel și la reprezentațiile „Requiem”-ului din anii următori. Scriitorul și criticul muzical George Bernard Shaw a fost unul dintre cei mai mari admiratori ai acestei lucrări, iar pentru funeraliile sale, a ales unul din momentele de final – „Libera mea” – pentru a fi interpretat.

În contextul muzicii sacre, această lucrare este una dintre cele mai des cântate la nivel mondial, alături de „Requiem”-ul lui Mozart. Muzica compusă de Verdi se concentrează în ritmuri viguroase, melodii sublime și contraste foarte dramatice – așa cum a făcut-o în operele sale – pentru a exprima emoțiile puternice generate de text.

La Brașov, acest eveniment va fi unul unic, pe scena Sălii PATRIA, pregătindu-se o desfășurare impresionantă, peste 130 de artiști își vor uni cântul, vocal și instrumental, pentru a interpreta această capodoperă.

Soliștii acestei seri vor fi: Cristina Radu – soprană, Andrada Roșu (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor și Dan Popescu – bass. În premieră, participă Corul Academic Radio (dirijat de Ciprian Țuțu), alături de Corul Operei Brașov (dirijat de Leonard Boga) și Orchestra Operei Brașov. Dirijorul „Requiem”-ului va fi maestrul Traian Ichim.

Preț bilete: 30 lei (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului, la Sala Patria (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web