Politic-Administrativ

Reprezentanții județului Brașov s-au întâlnit cu o delegație din Ucraina

Prefectul Județului Brașov, Rasaliu Marian Iulian, și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, au avut marți, 10 iulie 2018, o întrevedere cu delegația Regiunii Harkov din Ucraina, din care au făcut parte Oleg Hodarev, deputatul unității teritoriale unite (UTU) Malodanylivska și Oleksandr Bankov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România.  

După prezentarea ambelor zone reprezentate de oficiali, discuțiile s-au axat pe aspecte legate de oportunitățile de parteneriate la nivel administrativ, economic, al educației, turistic și cultural.

„Când vorbim de Brașov trebuie să amintim de cel puțin trei componente importante: industrială, administrativă și cultural-sportivă. Acestea sunt aspectele care ar putea să stea la baza stabilirii relațiilor de cooperare regională dintre Regiunea Harkov și Județul Brașov. Suntem interesați de dezvoltarea relațiilor bilaterale, având în vedere potențialul economic și turistic oferit de poziția georgrafică privilegiată a județului nostru. De asemenea, ne propunem să menținem o strânsă legătură cu comunitatea română din Regiunea Harkov”, a declarat prefectul Rasaliu Marian.

Ambasadorul Oleksandr Bankov a spus că nu întâmplător a ales să viziteze Brașov, pe lângă București și Cluj, existând un interes major pentru oportunitățile pe care le-ar putea găsi aici din punct de vedere economic în primul rând.   

„Este o vizită de evaluare și de a afla potențialul regional din România. Cu ocazia vizitei precedente la Brașov am avut posibilitatea să îmi dau seama de dezvoltarea industrială, comercială și la nivel universitar, de mare interes pentru colaborarea între regiunile noastre. Sunt convins că și după această experiență vom identifica direcțiile comune de colaborare între cele două regiuni. Dorința noastră este să punem baze solide în acest sens, de aceea avem în vedere și înfrățirea între regiuni. Suntem interesați și de industria aeronautică de la Brașov, pentru că și regiunea Harkov are un potențial foarte important în acest domeniu.”, a declarat Ambasadorul Oleksandr Bankov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web