Parlamentar de Brașov

Remus Borza: „Noi suntem la faza de tras cu arcul sau cu praștia fața de celelalte țari membre NATO” (VIDEO)

Deputatul Remus Borza a afirmat vineri intr-o conferinta de presa organizata la Brasov ca nu este de acord cu alocarea a 2% din PIB catre Aparare. Acesta si-a argumentat pozitia in stilul caracteristic.

Eu nu am fost de acord cu alocarea a 2% din PIB la Aparare. Romania este o tara saraca. In momentul cand vom avea autostrazi, cand vom avea spitale, cand vom avea scoli, cand vom avea un nivel de trai decent si venituri mai mari, ne vom permite luxul sa dam 2% pentru aparare care, de fapt, este inarmare. Indiferent cat am da din PIB-ul Romaniei , noi ramanem la stadiul de tras cu arcul cu sageti sau cu prastia in fata celorlalte tari membre ale NATO. Anul trecut SUA a avut o alocare pentru Aparare de 711 miliarde de dolari. Anul trecut, bugetul Romaniei a fost de 50 miliarde de Euro, iar PIB-ul Romaniei a fost de  758 de miliarde de lei. SUA a dat de 4 ori PIB-ul Romaniei, sau de 12 ori bugetul Romaniei. China a avut anul trecut pentru Aparare  143 de miliarde de dolari, iar Rusia 72 de miliarde de dolari. Romania a avut 2 miliarde de Euro anul trecut. Cum putem noi acum sa-i ajungem vreodata? Este un decalaj atat de mare. Noi nici nu mai avem nevoie sa fim aparati, pentru ca am dat tot din tara de bunavoie„, a explicat Remus Borza, deputat ALDE.

Precizam ca deputatul Remus Borza va face parte din Delegatia Permanenta a Parlamentului Romaniei pentru NATO. Din delegatie va face parte si Mihai Popa, deputat PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web