InformațiiNational

Recursurile „baietilor destepti” din energie, solutionate maine. Remus Borza, prezent la dezbateri

Mâine, 30 martie 2017, Curtea de Apel București – Secția V Civilă va soluționa, în cadrul Dosarului 22456/3/2012, recursurile formulate de traderii de energie (“băieții deștepți”) la sentința de inchidere a procedurii insolvenței HIDROELECTRICA.

Astfel, după aproape 5 ani de zile se încheie cel mai dramatic, complex și eficient proces de restructurare a unei companii din România. În urma acestei reorganizări HIDROELECTRICA s-a transformat din cea mai îndatorată companie din țara în cea mai profitabilă societate. Reamintim că la momentul deschiderii procedurii insolvenței, 20 iunie 2012, HIDROELECTRICA  înregistra datorii de peste 1,1 miliard euro și pierderi  de 170 milioane euro.

În perioada 2013-2016 HIDROELECTRICA a raportat un profit cumulat de 1 miliard euro și o EBIDA anuală de 500 milioane euro. În insolvență, valoarea de piața a companiei s-a dublat de la 2 miliarde de euro în 2012 la 4 miliarde de euro în 2016.

Planul de reorganizare al HIDROELECTRICA întocmit și implementat de administratorul judiciar EURO INSOL a consemnat o premieră absolută și anume plata integrală și la valoare nominală a tuturor creanțelor recunoscute la masa credală.

La dezbaterile finale va participa și dl. av. dr. Remus Borza cel care a condus EURO INSOL până în ianuarie 2017 și a coordonat procesul de reorganizare al HIDROELECTRICA .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web