Politic-Administrativ

Răzvan Popa: Îl invit pe președintele Iohannis să își ajute țara, în loc să aibă ieșiri războinice

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa, membru al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, atrage atenția că președintele Klaus Iohannis a dezinformat în declarațiile de presă de luni seara cu privire la evoluțiile economiei românești.

Răzvan Popa subliniază că intrarea în campanie electorală nu este o scuză pentru o astfel de atitudine, care poate avea consecințe în modul în care România este privită de potențialii investitori.

”Nu este corect pentru niciun președinte, chiar și unul intrat în campanie electorală, să dezinformeze cu privire la evoluțiile economice ale propriei țări sperând că asta îi va servi unui obiectiv politic strict personal. Prezentarea unor date incorecte sau scoase din context poate afecta încrederea potențialilor investitori.

Adevărul este că încasările la buget pe primul trimestru al anului sunt mai mari decât în perioada similară din 2017. Important este că există o creștere a veniturilor bugetare, din zona de muncă, deși au fost luate măsuri de scădere a taxelor. De asemenea, tot comparat cu primul trimestru de anul trecut, cheltuielile cu investițiile au crescut de trei ori.

Și da, au crescut și salariile, pentru că o țară așa cum este România nu mai trebuie să fie considerată competitivă doar prin prisma faptului că mâna de lucru este ieftină. Munca românilor, atât din sistemul privat, cât și din sistemul public trebuie apreciată la adevărata ei valoare.

Îi amintesc președintelui Iohannis că Fondul Monetar Internațional, dar și Comisia Europeană au recunoscut evoluțiile pozitive ale economiei românești, prin cele mai recente rapoarte.

Îl invit, deci, pe președintele Iohannis, să își facă datoria la care îl obligă funcția, adică să își ajute țara, în loc să aibă ieșiri războinice și să lanseze solicitări de demisie nejustificate. Credibilitatea României vine și din modul în care se comportă liderii săi” atrage atenția eurodeputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web