Parlamentar de Brașov

Răzvan Popa: Bugetul UE, propus de Parlamentul European, variantă mai bună decât cea a Comisiei Europene

Bugetul UE  după 2020 propus de Comisia Europeană, ieri, a stârnit reacții din partea mai multor lideri europeni si președinți de state membre UE, care nu sunt de acord cu proiecția CE, printre aceștia președintele Franței, Emanuel Macron si presedintele PE, Antonio Tajani.

Printre eurodeputații care aseară au luat cuvântul în plenul de la Bruxelles pentru a face un apel de cu privire la varianta bugetară a Comisiei, s-a numărat și parlamentarul european Răzvan Popa. El și-a exprimat punctul de vedere, în calitatea  sa de membru al grupului S&D  in Comisia de Buget a PE.

”Comisia Europeană a prezentat propunerea de Buget pentru viitorul cadru financiar al Uniunii Europene. Deși vorbim despre un proiect care dă startul negocierilor și dezbaterilor care vor duce la o formulă finală a Bugetului post-2020, nu putem să nu remarcăm semnele îngrijorătoare pe  care le aduce propunerea Comisiei.

Înțelegem pe deplin provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă în prezent, dar acestea nu pot fi înfruntate venind cu o viziune care să slăbească proiectul european.

Prin reducerea sumelor destinate Politicii de Coeziune și Politicii Agricole Comune, sunt expuse direct statele cel mai recent intrate în Uniunea Europeană, așa cum este România”, susține eurodeputatul.

Reducerea decalajelor economice și sociale depinde fundamental de banii europeni, mai ales de cei destinați Politicii de Coeziune și Politicii Agricole Comune. Reducerea finanțării pe această zonă ne poate duce în situația unei divizării de facto UE, pe criterii de dezvoltare, explică Răzvan Popa.

”Consider că proiectul prezentat de Comisie trebuie îmbunătățit  substanțial. Apreciez eforturile Comisiei de a propune un proiect de Buget, dar nu cred că acesta corespunde pe deplin nevoilor de dezvoltare ale UE.

Așadar, revine liderilor europeni, dar și Parlamentului, ca instituție ce reprezintă direct cetățenii, rolul de a construi un buget care să nu afecteze dezvoltarea statelor membre și care să nu genereze falii în cadrul Uniunii.

Cred că varianta de Buget votată de  Parlamentul European la 14 martie 2018  este o variantă care reflectă și susține mai bine nevoile de dezvoltare ale statelor membre UE”, adaugă eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web