National

Protestatarii din trecut vs protestatarii de acum (VIDEO)

Protestatarii REZIST# sunt tot mai deranjați de actualele mișcări de stradă ale brașovenilor nemulțumiți de măsurile luate de guvern pe perioada pandemiei de COVID-19. Dacă în trecut aceștia au blocat treceri de pietoni, au blocat străzi, bulevarde, au exasperat lumea cu claxoanele de la mașini,cu vuvuzelele care se auzeau peste tot și cu gălăgia făcută noapte de noapte prin tot orașul, acum, brusc sunt deranjați de alții care fac…același lucru. Diferența până acum este că actualii protestatari nu au avut comportament huliganic ca cei care au ieșit în stradă în 2017-2018, nu au jignit, țipat sau amenințat pe politicieni că îi caută pe acasă, așa cum a fost episodul ARO PALACE.  Culmea, mulți din cei care ies acum sunt angajați sau proprietari din HORECA, oameni care au rămas fără locuri de muncă sau care au pus lacăt pe afacerile lor din cauza măsurilor discriminatorii luate de guvernanți.

Dacă alții au țipat în stradă în anii trecuți pentru a ajunge la ”butoane”, cei de acum chiar au motive întemeiate să-și strige oful. REZISTENȚILOR li se pare acum că sunt multe blocaje, că e prea multă gălăgie, că mașinile protestatarilor au numere din alte județe, de parcă ar avea vreo relevanță acest lucru, de parcă brașovenii nu pot avea mașini cu numere de București sau alte județe din țară…Dar, oamenii caută tot felul de găselnițe, doar, doar să fie împotriva celor de acum. De purtarea măștii nu au comentat deloc, deranjul fiind că alții au ieșit în stradă și strigă împotriva celor pe care ei i-au sprijinit în trecut. De fapt, asta e marea problemă. Acum se gândesc brusc la ”somnul” brașovenilor, dar înainte protestau până noaptea târziu, fără să se gândească o clipă la aceste aspecte. Cu alte cuvinte, dublă măsură pentru unii. Când erau ei, totul era în regulă, când sunt alții, nu mai e la fel…

Unii nu înțeleg, toți oamenii au dreptul la viață, la libertate, la protest, nu doar unii. Iar comparativ cu alți ani, acum chiar sunt motive serioase.

Pentru a ne aduce aminte cum se blocau străzile în trecut și cum brașovenii erau obligați să își petreacă timpul în mașini și autobuze din cauza protestatarilor, postăm filmulețul de mai jos.

 

 

https://www.facebook.com/Transilvania365/videos/1021984227963066

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web