Propunerea de modificare a codului silvic a fost înregistrată la Camera Deputaților
Propunerea de modificare a Codului Silvic formulată de dl. Alexe Costel – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost înregistrată la Camera Deputaților sub nr. BP 137/2020 și poate fi citită în integralitate aici.
În ceea ce privește activitatea de exploatări forestiere, cele mai importante modificări propuse sunt:
La articolul 60, după alineatul (5) se introduc noi alineate, alin. (6) – (8), cu următorul cuprins:
(6) Începând cu data de 1 ianuarie 2023 masa lemnoasă recoltată din fondul forestier proprietate publică a statului și din fondul forestier proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale se valorifică ca lemn fasonat.
(7) Începând cu data de 1 ianuarie 2021 cel puțin 50% masă lemnoasă recoltată din fondul forestier proprietate publică a statului și din fondul forestier proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale se valorifică ca lemn fasonat.
(8) Administratorii fondului forestier proprietate publică a statului prevăzuți la art. 11 alin. (1) sau proprietarii / administratorii fondului forestier proprietate publică a unității administrativ – teritoriale sunt obligați să ia măsuri pentru încadrarea în prevederile alin. (6).
ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR va publica un punct de vedere privind modificările Codului Silvic la începutul săptămânii viitoare, punct de vedere ce va fi trimis tuturor autorităților statului român ce pot influența modificarea actului normativ.