Brasov

Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, implementat la AJOFM Brasov

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea numărului de tineri NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.

În acest sens, în fiecare județ au fost constituite echipe locale de intervenție formate din experți de ocupare, asistenți sociali, consilieri școlari/mediatori școlari, care au rolul de a sprijini tinerii NEETs în funcție de nevoile concrete ale acestora.

Pentru facilitarea interacțiunii cu experții de ocupare din cadrul acestor echipe, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a alocat pentru fiecare județ, un număr de telefon special, destinat tinerilor cu vârsta între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

Care sunt avantajele pe care le pot obține dacă se înregistrează la SPO, care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru înregistrare, ce acțiuni se vor derula în apropiere și când vor avea loc acestea, cum pot participa, sunt doar câteva dintre informațiile pe care le pot obține tinerii din județul Brașov, apelând 0771.363.435 (experți de ocupare: dna. Judith Frîncu și dna. Adriana Scorțea).

Accesând http://www.anofm.ro/files/Date%20de%20contact%20experti%20ELI.pdf, persoanele interesate pot vizualiza datele de contact ale experților de ocupare din echipele locale de intervenție constituite la nivelul tuturor agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web