Economic

Programari online la preschimbarea permiselor de conducere

Pentru județul Brașov, începând din data de 20.03.2017 funcționează sistemul de programări online pentru preschimbarea permiselor de  conducere, care poate fii accesat  pe website-ul DRPCIV:                                   www.drpciv.ro/rezervarebv/preschimbare.php.

        Pentru programările online, numărul de preschimbări permise de conducere alocat pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi este de 50 rezervări, iar  pentru ziua de vineri este de 40.

        Programarea online funcționează simultan cu Sistemul de ticketing,  unde este alocat un număr maxim de 90 bonuri pentru preschimbarea permiselor de conducere.

        Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele 2 luni calendaristice. După efectuarea rezervării, solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de preschimbare permise la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul, cartea de identitate, permisul de conducere şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar până la ora 08.00.

        Precizăm faptul că în perioada 01.02. – 15.03.2017 Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor Brașov a emis 5016 permise de conducere, 6387 certificate de inmatriculare și 3473 autorizatii provizorii. Valorile înregistrate sunt cu aproximativ 200% mai mari,  față de media lunară.

„Sistemul programărilor online și-a dovedit utilitatea la serviciul de inmatriculări auto, reducând substanțial timpii de așteptare la ghișeu. Am solicitat monitorizarea zilnică a afluxului de solicitări, pentru a implementa cele mai bune soluții în favoarea cetățenilor. Programarea online este un mijloc modern și eficient de relaționare cu administrația publică, pe care dorim să îl extindem și să il imbunătățim”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web