Economic

Probe tehnologice la Fabrica de Pulberi Făgăraş

Acesta este un prim pas făcut pentru reluarea activităţii fabricii, demers iniţiat de prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a  deplasat astăzi la Făgăraş unde a asistat la primele probe tehnologice. La eveniment au participat şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Laurenţiu Adrian Neculăescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Ioan Radu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Viorel Toma.

 

”Astăzi vor începe nişte probe tehnologice vizavi de partea de exogen şi epurare. În acest moment s-a dat drumul la centrala termică. Aceste probe tehnologice sunt de durată, de aproximativ 45 de zile. Este un semn bun. Eu îmi doresc mult să funcţioneze această fabrică. Industria de apărare a fost o floare pentru economia românească. În prezent ne dorim ca această industrie să devină măcar un boboc ”, a declarat Ioan Radu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

 

”Asistăm la probele care se fac înaintea începerii procesului de producţie la fabrica de pulberi. Procesul acesta va fi posibil în momentul în care se vor obţine toate avizele legale, respectiv autorizaţia integrată de mediu, ceea ce înseamna că întreprinderea îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege. Abia atunci va porni fabrica. Astăzi asistăm la nişte probe, care se fac la instalaţii. Aceste probe vor determina gradul de intervenţie asupra instalaţiilor. Ne dorim foarte mult ca această întreprindere să reînceapă activitatea şi să redea ţării produsul finit”, a spus Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov.

 

Prefectul Marian Rasaliu a făcut, în ultima perioadă, mai multe vizite la întreprinderile, care produc materiale și componente pentru industria de apărare din judeţul Braşov. La finalul lunii aprilie acesta a fost însoţit, în cadrul vizitelor, de Ministrul Economiei, Mihai Tudose şi de Ministrul Tineretului și Sportului, brașoveanul Marius Alexandru Dunca. Ambii au fost prezenți la Brașov pentru a face o analiză a situaţiei acestor unităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web