Turism-Utile

„Prin lumea muzicii de film” – o extraordinară incursiune în istoria cinematografiei

 Miercuri, 8 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Sala Operei, cei mici sunt invitați să urmărească spectacolul dedicat lor: „Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzică de Marius Țeicu, având la bază scenariul scris de Silvia Kerim, după basmul lui Charles Perrault.

O poveste minunată, care le transmite celor mici să nu uite să-și realizeze visurile copilăriei când vor fi mari, iar celor mari să mai creadă că binele poate învinge răul așa cum o făceau atunci când erau copii.

În distribuție, artiștii Operei Brașov: Mariana Tomescu, Corina Klein, Simona Mărcan, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Alina Ichim, Sonia Hazarian, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Marius Tămașanu. Își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia spectacolului este semnată de Attila Török, scenografia de Șerban Iuca, iar coregrafia și mișcarea scenică de Nermina Damian.

   Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!

  

   Miercuri, 8 noiembrie 2017, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera Brașov vă așteaptă la Recitalul de la ora 5 intitulat „Serile Moscovei”. Interpretează artistele Operei Brașov: Ioana Mărgărit – soprană, alături de actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche.

În programul acestui recital extraordinar, dedicat în întregime muzicii ruse, sunt cuprinse lucrări clasice și populare: „Katiusa”, „Serile Moscovei”, „Ce tineri am fost”, „Colinele Manciuriei”.

 

   Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la un spectacol de excepție – „Prin lumea muzicii de film” – care vă va reaminti sau vă va face cunoscute coloanele sonore ale celor mai îndrăgite pelicule din istoria cinematografiei. Astfel, prin intermediul soliștilor, corului și baletului Operei Brașov, acompaniați de pian, veți putea pătrunde în mirifica lume de celuloid: începând cu „Pe aripile vântului” (1939) – unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, bucurând milioane de cinefili, o producție care a deținut zeci de ani supremația încasărilor; „Casablanca” (1942), considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX; „Luminile rampei” (1952) – scris, produs și regizat de Charlie Chaplin, cel care a și compus coloana sonoră a acestei pelicule; musical-ul „Sunetul muzicii” (1965) – cu Julie Andrews și Christopher Plummer în rolurile principale; „Romeo și Julieta” (1968), filmul care l-a avut ca regizor și co-scenarist pe celebrul Franco Zeffirelli; „Love Story” (1970) – filmul care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, care a inspirat milioane de tineri; „Nașul” (1972), celebra producție a lui Francis Ford Coppola, care i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando și Al Pacino, ajungând până la „Titanic” (1997) – câștigător a nu mai puțin de 11 premii Oscar și „Evita” (1996), filmul ce a avut-o pe Madonna în rolul Evitei Peron.

Melodiilor de neuitat din toate aceste filme le vor va viață soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Simona Mărcan, Valentina Mărgăraș, Ioana Mărgărit, Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Marian Rește. Soliști balet: Valentina Mirică și Dorin Mirea. Concepția și conducerea muzicală a acestui spectacol original îi aparține maestrului Ovidiu Mezei, cel care îi va acompania la pian pe artiști. Coregrafia este semnată de Ramona Mezei.

Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de Irina Margareta Nistor, redutabil critic de film, dar și cea mai îndrăgită și cunoscută voce de pe casetele video din vremea regimului comunist.

  

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: InStudio Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web