Economic

Primarul s-a întâlnit cu agenții economici care își desfășoară activitatea în centrul istoric

Astazi, 8 august, primarul George Scripcaru a convocat o intalnire cu reprezentantii agentilor economici care deruleaza activitati de alimentatie publica in zona centrului istoric, pentru a discuta modificarile necesare imbunatirii regulamentului privind  comertul stradal si a celui privind salubrizarea, astfel incat activitatea din acest domeniu sa se desfasoare in cele mai bune conditii.
La intalnire au participat reprezentantii celor doua organizatii ale comerciantilor din centrul istoric, directorii celor doua firme de salubrizare, conducerea Politiei Locale si reprezentantii serviciilor din cadrul Primariei Brasov care au atributii in reglementarea acestor activitati si consilierul local Adrian Oprica.
La finalul intalnirii s-a stabilit, de comun acord, ca propunerile de modificare a reglementarilor din aceasta zona sa fie urmatoarele:
Salubrizare
In zona centrului istoric, colectarea deseurilor de la agentii economici se va face zilnic, conform programului:
05.00-05.30, toti agenti economici vor trebui sa scoata pubelele cu deseuri intr-o zona accesibila angajatilor firmelor de salubrizare,
05.30-08.30 firmele de salubrizare vor ridica deseurile din zona centrului istoric. Dupa ora 8.30 nici o masina de salubrizare care colecteaza deseuri nu va mai circula pe strazile din centrul istoric.
Depozitarea deseurilor se va face exclusiv in pubele. Cei care vor depozita deseurile doar in saci pe domeniul public fiind pasibili de amenda.
S-a decis ca prin regulament sa se stabileasca si o cantitate minima pentru fiecare agent economic, in functie de obiectul de activitate, alimentatie publica sau nu, astfel incat acestia sa nu mai fie tentati sa depoziteze pe domeniul public, la cosurile de gunoi stradale sau in zonele in care alti agenti economici au pubele.
De asemenea, firmele de salubrizare vor trebui sa asigure, dupa un grafic stabilit de comun acord cu Municipalitatea si cu agentii economici, ridicarea deseurilor colectate selectiv. Aceasta activitate se va derula tot in cursul intervalului orar 5.30-8.30.
Operatorii de salubrizare vor derula activitatea de ridicare a deseurilor utilizand autspeciale de cea mai buna calitate, astfel incat sa nu existe riscul poluarii domenilui public.
Totodata, pentru colectarea selectiva, operatorii vor trebui sa asigure saci de culori diferite, pentru fiecare tip de deseu colectat selectiv.
Aprovizionarea
Propunerea agentilor economici a fost ca intervalele orare de aprovizionare sa fie extinse, astfel partile au cazut de acord ca propunerea de modificare a accesului pentru aprovizionare, in zonele interzise circulatiei rutiere, sa se faca in intervalul orar 7.00-10.00. Aprovizionarea pentru agentii economici de pe strada Republicii se va face de pe strazile adiacente (Postavarului, Sf. Ioan, M. Weiss). Totodata, s-a decis ca in urmatoarea perioada sa se identifice cateva zone care sa permita oprirea masinilor care fac aprovizionarea, pentru maxim 20-30 de minute, in intervalul orar 15.00-17.00/18.00, pentru situatiile in care este necesara si aprovizionarea in cursul dupa-amiezii.
Programul teraselor
Propunerea asupra careia s-a cazut de acord este ca  programul sa fie extins pana la orele 24.00, cu respectarea prevederilor legale privind ordinea si linistea publica. In cazul in care un agent economic incalca aceste prevederi de doua ori, sanctiunea va fi, pe langa amenda contraventionala, revocarea abonamentului de ocupare a domeniului public si dezafectarea terasei.
Alte modificari propuse:
– Distanta dintre terasa si spatiu detinut de agentul economic sa fie de maxim 15 metri, iar spatiul sa dispuna de toalete.
– Marimea terasei sa fie in functie de marimea spatiului comercial detinut
– Agentii economici au solicitat ca prin regulament sa se stabileasca sanctiuni pentru agentii economici a caror angajati sa aiba haine personalizate, care sa ii diferentieze de clienti.
– Sanctionarea agentilor economici a caror angajati nu au o tinuta corespunzatoare sau care nu au ecuson de identificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web