Politic-Administrativ

Primarul George Scripcaru a avut o intalnire cu europarlamentarul Siegfried Muresan

In cursul zilei de ieri, primarul George Scripcaru a avut o intalnire cu europarlamentarul Siegfried Muresan, negociatorul sef al bugetului Uniunii Europene pe anul viitor si vicepresedinte al Comisiei pentru bugete al Parlamentului European.
Discutiile au avut ca subiect principal detinerea de catre Romania a Presedintiei Uniunii Europene, incepand cu 1 ianuarie 2019, si implicatiile pe care le presupune acest mandat.
Primarul George Scripcaru si-a aratat disponibilitatea ca Brasovul sa gazduiasca o parte dintre reuniunile ministrilor din tarile membre UE, avand in vedere ca in cele 6 luni de mandat, ministrii din tarile UE vor avea o serie de intalniri in Romania. Primarul i-a prezentat d-lui europralamentar Siegfried Muresan experienta pe care o are Brasovul in gazduirea unor evenimente de mare anvergura (reuniune NATO. FOTE 2013 etc.)
Totodata, primarul si-a exprimat intentia de a sprijini Guvernul si in organizarea diferitelor activitati pe care le presupune acest mandat
In perioada urmatoare, primarul George Scripcaru va avea o serie de discutii cu primarii din mai multe orase (cum ar fi Cluj-Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Iasi, Constanta, Sibiu) pentru ca impreuna sa intrepinda un demers pe langa Guvernul Romaniei, eventual prin intermediul Asociatiilor Municipilor din Romania,  ca o parte dintre aceste reuniuni sa aiba loc si in aceste orase. In acelasi timp, un demers similar se va face si in atentia presedintelui Romaniei.
Domnul Siegried Muresan si-a aratat sustinerea pentru acest demers, mai ales ca multe dintre aceste orase au organizat si gestionat evenimente de mare anvergura.
In partea a doua a intalnirii, s-a discutat despre nivelul de dezvoltare economică al Braşovului şi problemele cu care se confruntă această zonă (lipsa unei infrastructuri de transport, aeroport si autostrada) si lipsa fortei de munca din aceasta zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web