Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Primăria Sibiu a programat pentru 2018 lucrări de reparații în centrul istoric

Primăria Sibiu a planificat pentru acest an o serie de lucrări de reparații și întreținere în centrul istoric.

 

“Străzile, piețele și zidurile istorice din centrul Sibiului au fost reabilitate în urmă cu 10 – 11 ani și au nevoie în prezent de lucrări de reparații și întreținere. Contractăm lucrările necesare etapizat, pentru ca această zonă istorică și turistică să își păstreze și aspectul și funcționalitatea. În egală măsură lucrările vor pregăti centrul Sibiului care în 2019 va găzdui Summit-ul UE, un eveniment ce va aduce în oraș oaspeți de cel mai înalt nivel” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

 

Până în prezent au fost contractate următoarele lucrări:

  • Reparații la zidul de fortificație de pe str. Manejului, valoarea contractului find de 466.000 lei.
  • Reparații la zidul de pe str. Centumvirilor–Odobescu, valoarea contractului fiind de 448.000 lei.

 

Ambele contracte semnate cu constructorul SC Gyps Construct SRL prevăd realizarea expertizei tehnice, a proiectului tehnic și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Reparațiile presupun refacerea fațadei zidurilor și refacerea rostuirii zidăriei pentru rezistență. În ambele cazuri expertiza și proiectul tehnic sunt realizate și se așteaptă avizul din partea Direcției Județene de Cultură Sibiu, iar apoi se va emite ordinul de începere a lucrărilor.

 

 

În faza de proiectare se află următoarele lucrări, urmând să se obțină avizele necesare pentru reparații:

 

  • Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor și Turnul Dulgherilor.
  • Parțial Zidul Cetății de pe bulevardul Coposu (inclusiv stâlpii porții de pe str. Gh. Lazăr).

 

Proiectantul tehnic a alcătuit documentația pentru desfacerea și înlocuirea zidăriei degradate, refacerea coronamentul elementelor de fortificație din cărămidă, a fațadelor turnurilor și a învelitorilor din olane. După obținerea avizului din partea Direcției Județene de Cultură se vor contracta lucrările propriu-zise.

 

 

Alte lucrări prevăzute pentru următoarea perioadă:

Primăria Sibiu va relua procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de reparații a scărilor de pe strada Turnului. Acesta prevede realizarea expertizei tehnice, proiectarea și execuția lucrărilor propriu-zise. Pentru această lucrare s-au organizat până acum două proceduri de achiziție, dar nu s-a prezentat nici un ofertant.

 

De asemenea, se lucrează la documentația pentru procedura de achiziție prin care se vor contracta reparațiile la zidurile din Pasajul Scărilor.

 

În 2018 se vor executa și lucrări de reparații a pavajelor din zona istorică ( în principal Piața Mică și Piața Mare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web