Știri

Primăria Brașov a lansat licitația pentru construirea căminului pentru elevi la SPGK

Primăria Brașov a lansat licitația privind Construirea căminului de cazare pentru elevi la Școala Profesională Germană Kronstadt. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 aprilie 2020.  Valoarea estimată a achiziției este de 21.533.497,28 lei  + TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local.  

,,,Astăzi am lansat licitația pentru ultima investiţiei majoră dedicată acestei unităţi de învăţământ, căminul pentru elevi, care va face din SPGK modelul de campus de pregătire a elevilor în învățământul tehnic dual, model care va putea fi replicat la nivelul întregii țări. Ca și la precedentele invetiții, partenerii noștri privați vor asigura dotarea acestui cămin, pe principiul ,,pentru fiecare leu investit de Municipalitate, firmele vor investi tot un leu”. Doresc să le mulțumesc acestor firme, pentru că fără sprijinul lor  învăţământul dual ar fi rămas doar în faza de intenţie. Odată cu construirea acestui cămin putem spune că Braşovul nu doar că are cel mai avansat program de educaţie în sistem dual, ci şi ca oferă cele mai bune condiţii tinerilor care vor deveni viitori angajaţi ai companiilor braşovene. Școala Profesională Germană Kronstadt este prima în sistem dual  și a devenit model de bună practică în toată România. Mă bucur că a produs lucruri concrete, că reușește să le ofere elevilor o meserie, un loc de muncă și un punct de plecare în viață. Ca primar mă mândresc cu ea și doresc să multiplicăm cât mai mult acest exemplu“, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalie procedură:

Construirea căminului de cazare pentru elevi la Școala Profesională Germană Kronstadt

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 3.04.2020, ora 15.00.

Tipul procedurii: licitaţie deschisă.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, stabilit în baza următorilor factori de evaluare:

Nr. crt. Factor de evaluare Punctaj
1 Propunerea financiara P financiar = 80 puncte
2 Componenta tehnică 2.1.Gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției publice (durata, succesiunea activităților și inter-relaționarea acestora, inclusiv drumul critic, identificarea punctelor cheie de control (jaloanelor), resursele alocate pentru realizarea activităților în cadrul Contractului prin raportare la metodologia de executare a lucrărilor 2.2. Demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate)   P tehnic = 20 puncte
  TOTAL:   P total = 100 puncte

Valoare:  21.533.497,28 lei  + TVA.

Durata contractului: 90 de luni (din care 24 de luni durata lucrărilor și 60 de luni garanția lucrărilor).

Detalii caiet de sarcini:

Lucrări ce se vor executa:

Pe terenul studiat, se va construi o clădire cu destinaţia cămin cazare elevi cu regim de înălţime P+9E, împreună cu funcţiunile complementare acesteia (circulaţii, spaţii de depozitare, spaţii tehnice, sala de mese, oficiu catering, sala de aşteptare, sală studii, vestiare personal).

Se propune realizarea unei construcții noi cu un regim de înățime P+9E, cu suprafaţa construită de 947,4 mp şi suprafaţa desfaşurată de 5221 mp (Hmax. =32m). Funcțiunea propusă: camin cazare elevi.

Suprafata desfasurata 5221.0 mp

POT existent =26.2 %                       POT propus =33 %

CUT existent =0.57                CUT propus =0.93

Functiunile spațiilor propuse sunt:

            – PARTER     – functiuni complementare functiunii principale de cazare: sala asteptare, sala studiu, oficiu catering, linie autoservire, sala de mese, grupuri sanitare pe sexe, depozit lenjerie pat, cabinet medical, cu izolator, grup sanitar izolator, camera centrala de incendiu, centrala termica, 2 lifturi.

            – ETAJELE 1-9 – contin 80 camere (cu grup sanitar propriu), cazare pentru 306 elevi

Directiva 2010/31/UE, care a intrat în vigoare în iulie 2010, are rol de consolidare a cerinţelor în materie de eficienţă energetică în ceea ce priveşte aplicarea unor cerinţe minime în cazul performanţei energetice a clădirilor noi şi a unităţilor noi ale clădirilor, prevăzând, de exemplu, că până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero.

In acest sens s-a propus implementarea în noua clădire a unor măsuri care contribuie la o eficienţă energetică ridicată:

1. Faţada ventilată placata cu panouri din fibrociment:

            – Mai buna izolare termica atat iarna (20 cm vata minerala bazaltica) cat si vara (stratul de aer ventilat raceşte faţada).

            – Rezitenţă mai mare în timp cu o mentenanţă scăzută

            – Indeplineste conditiile de siguranţă la incendiu

            – Asigura o estetica deosebita a cladirii iar aceasta devine reper volumetric al zonei si reper de buna construire conform standardelor si metodelor actuale

            – Geam tripan si tamplarie cu grad ridicat de izolare si mai ales etansare cu anvelopanta cladirii

2. Terase înverzite:

Asigura izolare termica mai buna a spatiilor peste care sunt amplasate (vara pamantul udat controlat prin BMS mentine temperatura scazuta la interior)

Nu reflecta caldura spre fatadele adiacente

Aspect placut de la nivelul camerelor spre spatiul verde de pe terasa (nu se vede doar o hidroizolatie  termică)

Recupereaza o parte din zona verde pierduta prin amplasarea cladirii noi

3. Sistem ventilatie cu Recuperare de caldura:

Consumuri scazute de energie pentru incalzire

Calitate crescuta a aerului in camera fara a pierde caldura cum se intampla la aerisirea simpla prin deschiderea ferestrelor camerelor (Principiu de functionare: In momentul in care se deschid ferestrele pentru aerisire se pierde si caldura din camere in timpul iernii. Recuperarea de caldura presupune ca aerul viciat cald din camera trece printr-un  schimbător de caldura care incalzeste aerul proaspat rece de afara. Astfel pierderea de caldura este minima recuperatorul avand un randament de aproximativ 80%)

Ventilare bai si camere cu aport de aer proaspat si recuperare de caldura realizat cu sistem cu distributie orizontala centralizat pentru fiecare etaj

4.Sistem de preparare a apei calde cu panouri solare

Prepararea apei calde menajere se va face cu ajutorul unui sistem alcatuit din:

7 panouri solare 3.03 mp captare;

grup solar cu pompe si schimbator de caldura in placi;

1 boiler de 1000 litri cu doua serpentine, alimentat cu agent termic de la panourile solare si cazan;

 Acest ansamblu este amplasat in camera centralei termice  de la parter. In cadrul sistemului de preparare a apei calde menajere s-a prevazut si o instalație de recirculare .

5. Utilizarea BMS (building management system)

       –  Toate instalatiile din cladire (termice, electrice, ventilatie) se pot supraveghea centralizat si regla in functie de numarul exact de utilizatori.

Control al calitatii aerului proaspat cu ajutorul BMS (building management system) – comanda centralizata a tuturor echipamentelor

Senzori de inundabilitate in pardoseala, in vederea controlarii deversarii de apa accidental sau nefolosirii corespunzatoare a obiectelor sanitare.

6. Sistem de iluminat modern cu LED, control prin BMS și senzori

       –    Instalația de iluminat artificial interior este  realizată cu aparate de iluminat echipate cu surse LED,  acest sistem de iluminat propune o diminuare semnificativă a consumului de energie electrică comparativ cu sistemele de iluminat clasice;

       –    Instalația de iluminat artificial interior aferentă camerelor de cazare va fi controlată prin intermediul sistemului BMS, astfel încât în lipsa persoanelor în cameră,  iluminatul va fi decuplat de la tensiune asigurându-se o economie suplimentară de energie electrică ;

       –    Instalația de iluminat aferentă coridoarelor va fi controlată prin intermediul unor senzori de mișcare / prezență, astfel încat în lipsa persoanelor din aceste spații, iluminatul va fi decuplat de la tensiune asigurându-se o economie suplimentară de energie electrică;

       –    Se va realiza un iluminat artificial exterior pentru punerea în valoare a fațadei construcției cu profile de aluminiu cu bandă LED.

– La realizarea instalației de iluminat artificial interior se va ține cont de respectarea parametrilor cantitativi și calitativi pentru asigurarea unui mediu luminos confortabil în funcție de destinația fiecărui spațiu.

7. Sistem de control acces și videointerfonie

       –    Pentru un plus de securitate și pentru restricționarea accesului persoanelor neautorizate în clădire / în camerele de cazare / pe nivelurile de clădire, a fost prevăzut un sistem modern de control acces centralizat;

       –    Pentru a facilita accesul vizitatorilor în interiorul obiectivului, pentru a realiza controlul și trierea persoanelor cunoscute sau străine a fost prevăzut un sistem de videointerfonie.

8. Sistem de televiziune cu circuit închis

       –    Pentru un plus de securitate, complementar sistemelor de detecție și semnalizare efracții si respectiv sistemelor de control acces, se va prevedea un sistem modern de supraveghere video cu circuit închis – acesta asigură preluarea de imagini din zonele perimetrale ale obiectivului, zonele de acces în obiectiv și căile de circulație, respectiv din zonele cu importanță însemnată din cadrul acestuia.

9. Sistem de sonorizare și conferințe audio

–    Pentru sala de așteptare și respectiv pentru sala de studiu, se propune implementarea unui sistem de sonorizare și conferințe audio – acesta permite susținerea diverselor evenimente festive / conferințe de studiu în condiții optime;

–    De asemenea, pentru organizarea diverselor evenimente festive se propune un sistem de muzică ambientală  în sala de mese, dotat cu sursă de semnal audio cu tunner FM și USB/SD card.

10. Sistem de distribuție semnal internet wireless

–    Majoritatea dispozitivelor electronice moderne sunt prevăzute cu receivere WI-FI, se propune realizarea unei instalații WI-FI pentru distribuția semnalului WI-FI în clădire.

11. Drum de acces secundar

–   Avand in vedere ca accesul in incinta complexului scolar se face in partea opusa a parcelei de teren iar accesul spre cladirea caminului a masinilor de aprovizionare cu mancare, lenjerie, salvare, pompieri etc., s-ar fi facut prin traversarea terenului de sport, a fost necesara crearea  unui nou drum de acces in partea de SUD a parcelei. Astfel toate functiunile conexe necesare bunei activitati a caminului de elevi vor fi deservite de acest nou drum cu o lungime de 57 m si o latime de 6 m.

Asigurarea utilităţilor

Lucrările includ alimentarea cu gaze naturale şi alimentarea cu energie electrică din postul de transformare , grup electrogen, rezerva apa pentru  stingerea incendiilor si un drum de acces secundar necesar accesului de marfa si mai ales accesului masinilor de pompieri, staţie pompare şi ridicare presiune.

Sorin Toarcea

Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web