BrasovPrim plan

Prima măsură în cazul panoului antivaccinare din Brașov (FOTO)

La Brasov s-au luat primele masuri in cazul panoului antivaccinare. Astfel, cuvintele ”Vaccinurile nu sunt sigure” au disparut de pe panoul publicitar amplasat pe o strada din municipiu. Practic a fost acoperit scrisul cu o banda neagra. Prefectul judetului Brasov, Marian Rasaliu sustine ca s-a inceput o ancheta in acest caz.

Da, deja s-au luat masuri. A fost acoperit o parte din panoul publicitar. Din punctul meu de vedere, continutul acestui panou este un atentat la siguranta cetatenilor, a copiilor nostri. Este imoral. Stim exact cine a pus acel panou, stim cat s-a platit pentru acel panou. In prezent exista o ancheta in derulare. Stim exact ca s-au inregistrat 37 de decese. Insa, nu stiu vreun deces in randul celor care s-au vaccinat. Este o campanie nationala care trebuie sa inceteze imediat”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov.

Precizam ca in urma cu cateva zile, pe o strada din municipiul Brasov a aparut un panou care ii indeamna pe romani sa nu-si vaccineze copiii. Imediat, autoritatile locale si nationale au intrat in alerta.

 

7 comentarii la „Prima măsură în cazul panoului antivaccinare din Brașov (FOTO)

 • O măsură ilegala, abuziva și neconstituțională. Cei care au făcut acest abuz trebuiesc dați în judecata si sa demisioneze!

  Răspunde
 • Mintiti cu nerusinare!
  Faptul ca vaccinurile nu sunt sigure o recunoaste si producatorul insusi, in prospecte! Daca le citesti, vezi!
  Ce este asa deranjant in faptul ca panoul INDEAMNA OAMENII sa citeasca, sa se informeze si sa ia decizii in cunostinta de cauza?
  Stiti ca in America genul acesta de panou are mult mai multe informatii, sunt trecute efectele adverse din prospecte si marturiile parintilor cu copii afectati?
  Prin panoul de la noi se cere dreptul la informare, intr-un mod civilizat, in conformitate cu Consitutia Romaniei si cele scrise de producatorul insusi!

  Răspunde
 • ABUZURI peste ABUZURI si la Brasov, nu numai la Cluj-Napoca!

  Libertate de exprimare in Romania anului 2018?
  NU exista!
  Drept la informatie in Romania anului 2018?
  NU exista!
  Democratie in Romania anului 2018?
  NU exista!

  Va anuntam ca in urma postarii domnului Raed Arafat si in urma articolelor aparute in presa scrisa si TV, in urma presiunilor facute de prefectura Brasov, ANPC si-a depasit atributiile ducandu-se in control la firma cu care noi am incheiat contract pentru chirie panou, productie si montaj banner.
  ANPC a dat dispozitie sa se demonteze bannerul nostru care este 100% legal.
  Va „traducem” ce au scris pe notificarea lasata la firma: „Panou publicitar situat in Str. 13 Dec intersectie cu Str. Maramuresului, ce afiseaza mesajul (informatia) „Vaccinurile NU sunt sigure” precum si alte afirmatii..
  Operatorul economic mentioneaza ca panoul si informatiile afisate pe acesta au fost contractate cu o persoana fizica pe nume _.
  Avand in vedere ca informatia / afirmatiile afisate induc in eroare consumatorul mediu, in sensul in care informatiile sunt de maxima agresivitate, referitoare la vaccinuri in general, in speta (?) ca acestea nu sunt sigure, pot determina consumatorii sa ia o decizie pe care altfel nu ar fi luat-o.
  Operatorul economic se obliga sa inlature informatiile care induc in eroare consumatorul, prin eliminarea acestora in termen de 24 de ore.”
  Firma a ajuns la un compromis cu ANPC: a ramas sa acopere primul mesaj de pe banner pana la lamurirea situatiei…

  Echipa „Cunoaste Riscurile” militează pentru dreptul la informare, încurajând populația să citească prospectele tuturor medicamentelor, inclusiv ale vaccinurilor. Oferim gratuit resurse pentru informare: prospecte integrale, studii medicale, cărți de specialitate etc.
  Acțiunile noastre sunt sprijinite de mai multe ONG-uri, dintre care enumerăm:
  – Asociația Alianța Părinților;
  – Asociația EduVit;
  – Asociația Învață să Zbori;
  – Asociația Lion Mentor;
  – Asociația Pro Consumatori;
  – Asociația Pro Decizii Informate;
  – European Forum for Vaccine Vigilance etc.

  Panourile noastre publicitare conțin strict mesaje de informare.

  Cetățenii României trebuie informați corect și complet, mai ales în condițiile în care, în acest moment, acest fel de informare lipsește cu desăvârșire în cabinetele medicale, din comunicările oficiale și din presă.
  Atât inițiativa amplasării de panouri publicitare cât și conținutul mesajelor au fost realizate cu stricta respectare a dispozițiilor imperative ale Constituției României și ale Tratatelor internaționale la care România este parte, cu privire la efectuarea actului medical, respectiv dreptul persoanei la informare corectă, completă, etică, morală, neutră și imparțială. Astfel, orice persoană poate decide să-și exprime consimțământul pentru acceptarea unui act medical, deci și pentru vaccinare, în mod liber și neviciat. Drepturi incidente în această situație sunt și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși, dreptul la liberă exprimare, la liberă conștiință etc.

  Aceste panouri publicitare sunt modalitatea legală prin care am ales să ne exercităm drepturile garantate de:
  – Constituția României „Art. 30 – Libertatea de exprimare”;
  – Constituția României „Art. 31 – Dreptul la informație”;
  – Convenția Europeană a Drepturilor Omului;
  – Pactul internațional privind drepturile civile și politice;
  – Convenția de la Oviedo etc.

  Detaliem mesajul scris pe bannerul din Brasov:
  „Vaccinurile nu sunt sigure! Citește prospectele! Informează-te! Cunoaște riscurile!
  Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere.”

  Prospectele vaccinurilor menționează ca efecte adverse: limfadenopatie, angioedem, paralizie, nevrită, sindrom Guillain-Barre, scleroză multiplă, neuropatie, encefalită, encefalopatie, meningită, convulsii, artrită, infecții ale tractului respirator superior, trombocitopenie, reacții anafilactice și alergice, hipotonie sau hiporeactivitate, bronșită, apnee, dermatită, infecții ale urechii medii, pierderea poftei de mâncare, plâns anormal, conjunctivite, diaree, vărsături, infecție sau inflamare a creierului, măduvei spinării și a nervilor periferici, encefalomielită acută diseminată etc.
  Mai mult decat atat, Guvernul SUA a platit pana in prezent despagubiri de aproape 4 miliarde de dolari familiilor distruse de vaccinuri (sursa: https://www.hrsa.gov/…/vacc…/vicp-monthly-report-12-2017.pdf).
  Ca atare, vaccinarea este un act medical care implică riscuri, deci trebuie să rămână o procedură medicală opțională.

  #josCenzura
  #vremLiberaExprimare
  #proInformare
  #proAlegere
  #NuVaccinariiObligatorii

  Răspunde
 • „un panou care ii indeamna pe romani sa nu-si vaccineze copiii” – cine va plateste ca sa mintiti in halul asta, SCURSORI ce sunteti?

  Răspunde
 • Pentru cei cu „dreptul la informare” – între „vaccinurile nu sunt sigure” și „vaccinurile au o rată de siguranță de peste 99,999% și salvează vieți” e o diferență…

  Răspunde
 • Mi se pare absurd… sa iti spuna cineva ce fel de afis sa pui pe strada. Prefectul Marian Rasaliu ar trebui sa si vada de treburile competente ..nu sa se tine de panouri publicitare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web