Politic-Administrativ

Președintele CJ este nemulțumit de guvernarea PSD-ALDE. Ce spune de bugetul pe 2018?

Guvernarea PSD – ALDE, prin forma bugetului pe 2018, jefuiește comunitățile locale de banii necesari investițiilor și le blochează șansele la dezvoltare. În urma respingerii amendamentului formulat de PNL, prin care 100% din impozitul pe venit ar fi urmat să revină autorităților locale, s-a pierdut, practic, ultima șansă ca primarii și președinții de consilii județene să-și poată asigura prin forțe proprii fondurile necesare continuării investițiilor începute și cofinanțării proiectelor europene.

Așa-zisa revoluție fiscală a actualului guvern este făcută în dauna comunităților locale, care pierd cel mai mult în urma scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10%. Cu cât comunitățile au un grad mai mare de dezvoltare datorită investițiilor generatoare de locuri de muncă, cu atât banii pe care îi pierd în favoarea bugetului central al statului sunt mai mulți. Acest fapt este constatat și la nivelul județului Brașov, localitățile bogate precum Brașovul, Ghimbavul, Cristianul și Râșnovul urmând să dispună de fonduri substanțial diminuate.

„Am sperat ca actuala putere să dea dovadă măcar în ceasul al 12-lea de un minim simț al rațiunii, să înțeleagă nevoile existente la nivel local și să ne asigure resursele financiare pentru a le rezolva. Perspectivele sunt îngrijorătoare, în condițiile în care avem multe proiecte demarate, iar constrângerile financiare cu care ne vom confrunta în 2018 le-ar putea pune sub semnul întrebării. La nivelul Consiliului Județean Brașov vom înregistra o scădere a veniturilor cu 18,76% față de acest an”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

În 2018, cele mai importante proiecte finanțate integral din bugetul județean sunt construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav și modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență, alături de lucrări de reparații și dotări la celelalte spitale aflate în subordinea CJ. Tot din bugetul județean vor fi cofinanțate cinci proiecte POR 2014-2020 și opt proiecte PNDL.

 

 

19.12.2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web