Turism-Utile

Premiera la final de stagiune!

Filarmonica Brasov a surprins Joi, 29.06.2017, iubitorii muzicii cu un concert de exceptie, reusind astfel sa faca o seara memorabila la inchiderea stagiunii cu numarul 139. Initiativa Filarmonicii de a pune in scena opera concertanta a surprins in mod placut publicul, biletele fiind epuizate cu o saptamana inaintea evenimentului.

Sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, „Nabucco” de Verdi, reprezentatie inscrisa in repertoriul marilor institutii lirice mondiale, a fost interpretata intr-o maniera de exceptie.

Varianta aleasa de prezentare in concert a minunatei lucrari a titanului Verdi a adus in fata publicului o distributie de exceptie: baritonul clujean Balla Sandor in rolul personajului principal Nabucco; soprana timisoareana Silvia Sorina Munteanu, care a interpretat personajului Abigaille, presupusa prima fiica a lui Nabucco; mezzosoprana ucrainiana Liza Kadelnik care a sustinut partitura eroinei Fenena, cea de a doua fiica a despotului; cunoscutul si indragitul tenor brasovean Mihai Irimia, in rolul lui Ismaele, tanarul ofiter indragostit de Fenena, si nu in ultimul rand basul bucurestean Marius Bolos, intruchipandu-l pe Zaccaria, regele Ierusalimului.

Faimosul “Va pensiero…”, corul sclavilor evrei oprimati, a rasunat de data aceasta, pe scena Filarmonicii Brasov, prin interpretarea profesionista a cunoscutului si indragitului cor, Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Targu Mures, al carui dirijor este domnul Marin Cazacu.

Asadar, inchiderea stagiunii 2016 – 2017 s-a manifestat cu un triumf care renaste de fiecare data, “Nabucco” de Verdi, ovationat azi, ca si ieri… dar de data aceasta in acordurile Orchestrei Simfonice brasovene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web