Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Premieră la cea de a 38-a ediție a festivalul internațional Lucian Blaga: Spectacolul eveniment “Tulburarea apelor” de Lucian Blaga

Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, aflat la cea de a 38-a ediție și organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga“ Alba, va culmina în această duminică, 13 mai, cu premiera națională a piesei „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga. Intrarea este liberă.
Spectacolul eveniment este realizat sub îndrumarea doamnei Ana Dorica „Dorli” Blaga, fiica scriitorului. Piesa se va juca în sala de spectacole a Centrului Cultural ˝Lucian Blaga˝ (Sebeș), începând cu ora 19:00, și va avea o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă.
„Tulburarea apelor” (1923) continuă proiectul lui Lucian Blaga de a configura o matrice a spiritualității românești. Critica este de părere că aici este reluată viziunea din Zamolxe, pe care, tematic, scriitorul o așază într-un spațiu și într-un timp definite: „în timpul reformațiunii, în Ardeal, veacul al XVI-lea”.
Piesa de teatru este regizată de Cosmin Pleșa – actor, regizor, teolog și profesor de teatru. Cosmin Pleșa a primit în  2011, în cadrul Festivalului Internațional de Artă „Cavalerul de Aur” de la Moscova, trofeul „Cavalerul de Argint”, pentru spectacolul Manole, după piesa „Meșterul Manole” de Lucian Blaga
Distribuția: Adrian Titieni, Grigore Leșe, Ioana Abur, Iulia Lumânare, Constantin Dinulescu, Alexandru Beteringhe, Valeriu Andriuță, Mircea Gheorghiu, Mircea Constantinescu, George Remeș, Tiberiu Alexandru Hârșan, Marius Alexandru Iordache, Rusalina Bona, Mihai Hurduc, Irina Baianț, Alice Minoiu și Marina Minoiu.
Costume: Dorin Negrău; Scenografia: Laurențiu Toma; Coregrafie: Liana Iancu; Muzica: Doru Todoruț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web