Actualitate

Prefectul s-a întâlnit cu angajații Gărzii de Mediu Brașov

Angajatii Garzii de Mediu din toata tara au declansat miercuri greva generala pe termen nelimitat. Nemultumirile comisarilor sunt cauzate de salariile mici. Desi se prezinta la birouri, comisarii de mediu nu vor organiza controale si nici nu vor desfasura activitati cu publicul. La fel au procedat si comisarii de la Garda de Mediu Brasov.

Sindicatul pregateste un memoriu cu principalele revendicari pe care sa-l depuna la prefect. Din punct de vedere administrativ, suntem in greva generala”, a declarat Mircea Paraschiv, seful Garzii de Mediu Brasov.

Potrivit liderului de sindicat, Alexandru Tulbure, principala problema a comisarilor de mediu o reprezinta salariile, mult sub nivelul altor institutii de control.

Suntem nemultumiti in primul rand de salariile foarte mici. Un comisar debutant castiga undeva la 1000 de lei pe luna, iar un comisar cu vechime in jur de 2200 lei. Noi nu am mai avut parte de cresteri la salarii de prin 2009. Nu mai spun ca nu avem uniforme, nu avem casco, facem permanenta la fel ca cei de la ISU. Nu primim niciun spor. Garda de Mediu cuprinde practic si apa si aerul si solul. Domnul prefect a avut amabilitatea sa vina sa discute cu noi. Ne-a sugerat sa inaintam un memoriu in care sa explicam toate problemele noastre. In acest sens noi vom depune maine dimineata un memoriu la Prefectura Brasov. Apoi, domnul prefect il va inainta  institutiilor abilitate”,  a explicat Alexandru Tulbure, lider de sindicat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web