Brasov

Prefectul Marian Rasaliu a organizat o întâlnire cu proprietarii de păstrăvării

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, s-a întâlnit miercuri, 5 aprilie 2017, cu proprietarii de păstrăvarii din județul Brașov, dar și cu reprezentanții Gărzii de Mediu, Gărzii Forestiere și cei ai Sistemului de Gospodărire a Apelor. Întrunirea a avut loc la sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor(DSVSA) Brașov.

Discuțiile prioritare au avut în vedere pierderile înregistrate de proprietarii de păstrăvării, cauzate de transportul pe apă al lemnului tăiat din păduri. În multe zone ale județului se deschide parchet, iar lemnul tăiat este transportat prin apă. Fiind tulburată, mulți dintre puieții de păstrăv mor.

Am constatat că proprietarii de păstrăvării au probleme din cauza lemnului transportat prin apă. Este o activitate care conduce la diminuarea activității piscicole.  Astăzi (nr. ieri) am discutat cu toate părțile implicate. O primă cerință ar fi ca toată lumea să intre în legalitate. Forestierii să respecte codul silvic, iar păstrăvarii să respecte cerințele pentru furnizat produse alimentare. Trebuie găsită o variantă de colaborare. Fiecare entitate are dreptate în felul ei. Să stabilim un parteneriat pentru că fiecare trebuie să își desfășoare activitatea în condiții legale fără să afecteze acţiunile celorlaţi. În zilele următoare voi stabili o întâlnire cu reprezentanții Gărzii de Mediu și cu cei ai Gărzii Forestiere. Nu se poate ca lucrurile să rămână așa, oamenii au pierderi. Să vedem cum facem să găsim o soluție concretă care să îi mulțumească pe  toți cei implicați”, a precizat prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web