Brasov

“Practical integrated methods for propulsion systems engineering” un nou program de masterat la Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov

Viitorul program de masterat, cu predare în limba engleză își propune să reunească două domenii de competență (procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor) cu scopul formării viitorilor ingineri. Acest program de masterat va oferi studenților posibilitatea dezvoltării de competenţe automotive, utilizând resurse de actualitate și beneficiind de transferul de cunoștințe din partea specialiștilor Schaeffler. Compania susține noul program de masterat prin implicarea în activitățile practice și de laborator, precum și prin feedback cu privire la curriculumul programului, realizând o colaborare strânsă cu profesorii titulari. Partea aplicativă, orele de laborator se vor desfăşura integral în cadrul companiei Schaeffler, iar studenţii vor fi îndrumaţi de către specialiştii din cadrul companiei.

Noul program de masterat va fi disponibil începând cu anul universitar 2017-2018 şi vor fi alocate 25 de locuri, toate cu taxă (3.000 de lei/an)

La finalul celor doi ani de studiu, absolvenţii acestui program de masterat vor avea posibilitatea angajării directe în cadrul companiei Schaeffler România.

Pentru acest program a fost creată şi o sală de curs dedicată, renovată, utilată şi dotată cu materiale didactice – componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcţionare al ansamblelor.

La lansarea programului de masterat “Practical integrated methods for propulsion systems engineering” şi inaugurarea sălii de curs au participat:

  • Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov – prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan
  • Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică – prof. univ. dr. ing. Ioan Călin Roşca
  • Manager Sisteme de Motor, Schaeffler Germania – Klaus Cierocki
  • Manager Dezvoltare Produs de Sisteme de Motor, Schaeffler Germania – Dr. Martin Scheidt
  • Specialist Project Management de Sisteme de Motor, Schaeffler Germania – Maximilian Flack
  • Director general, Schaeffler România – Alexandru Blemovici
  • Manager Engineering Center, Schaeffler România – Sergiu Roşianu

 

Acesta este un bun exemplu despre cum ar trebui să se desfăşoare lucrurile pentru că la final, absolvenţii noştri vor fi angajaţii companiilor, iar împreună cu firmele trebuie să ne adaptăm curriculumul şi să ne instruim studenţii astfel încât aceştia să se muleze pe cerinţele din piaţa muncii”, a declarat Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan

Sper ca acest nou pas să fie unul de succes. Sunt sigur că acesta este doar începutul unei dezvoltări fructuoase în ceea ce priveşte colaborarea cu Schaeffler România”, a precizat Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, prof. univ. dr. ing. Ioan Călin Roşca.

Suntem încântați să deschidem și să susținem un program de masterat la Universitatea din Brașov. Cu acest nou program continuăm cooperarea de succes cu Universitatea din Brașov. Acest al treilea program de masterat se concentrează pe procesul şi tehnologiile de producție. Noul program va combina partea teoretică cu lecții de la specialiştii Schaeffler. Schaeffler contribuie astfel la dezvoltarea oraşului şi a educaţiei și îşi pune toată încrederea în tinerele talente, oferindu-le noi oportunități de carieră”, a declarat managerul sistemelor de motor din cadrul Schaeffler Germania, Klaus Cierocki.

 

Aceasta nu este prima colaborare a Universităţii Transilvania cu Schaeffler România. Alte două programe de masterat dezvoltate în parteneriat se află deja în derulare: „Ingineria Proceselor de Fabricație Avansate” și „Virtual Engineering in Automotive Design”. Totodată compania se implică activ în procesul de educaţie şi încurajează studenţii performanţi ai Universităţii Transilvania din Braşov, prin programele Schaeffler Trainee, Bursele de excelență Schaeffler, practica studențească sau vizitele de studiu, care sunt doar o parte dintre activităţile prin care li se oferă tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta competențele și de a se specializa cu ajutorul know-how-ului specialiștilor Schaeffler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web