Politic-Administrativ

Poziția consilierilor PSD față de majorarea taxelor și impozitelor

Primarul George Scripcaru impreuna cu consilierii locali PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR au majorat taxele si impozitele locale pentru brasoveni incepand cu anul 2019.

Social-democrații s-au opus majorărilor de taxe de orice fel, de principiu, mai ales dacă acestea nu sunt justificate. Aceasta a fost și poziția adoptată azi în ședința de Consiliu Local de Grupul consilierilor locali ai PSD Brașov. Pe ordinea de zi s-a aflat propunerea de majorare a impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019.

Nu este nevoie de creșteri, altele decât cele care reprezintă ajustări cu rata inflației. Măsura propusă si votata de consilierii PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR va împovăra inutil contribuabilii din Brașov, mai ales că, în ultimii ani, banii plătiți de ei nu au fost cheltuiți la timp și eficient de către Primărie. În anul 2017 au fost cheltuiti doar 5% din capitolul de investitii, restul de 95% rămânând necheltuiți. În același timp, cetățenii brașoveni sunt printre cei mai conștiincioși la acest capitol, având grijă să plătească la timp datoriile către bugetul local.

Astfel, în ședința de astăzi a Consiliului Local, cei opt consilieri locali ai PSD au votat împotriva aprobării proiectului de HCL privind majorarea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019. Din păcate, demersul nostru nu a reușit să convingă majoritatea din deliberativ, care a aprobat proiectul.

 

 

Lucian Pătrașcu

Lider grup PSD Consiliul Local Brașov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web