Economic

Pompierii brasoveni se perfectioneaza in tehnicile de salvare din mediul ostil

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a încheiat un protocol de colaborare  cu  S. C. SOLO S.R.L. firma  specializată in domeniul alpinismului, pentru perfecţionarea deprinderilor şi desfăşurarea  unor activităţi de instrucţie din domeniul alpinismului de intervenţie.

S.C. SOLO S.R.L. este prima societate comercială din Europa de Est membră IRATA ( Industrial Rope Acces Trade Associaţion), înfiinţată în anul 1992 şi specializată pe lucrările cu acces în coardă.

Activităţile de instrcuţie se vor desfăşura saptămânal  cu personaulul încadrat ca alpinist de intervenţie, în centrul de intruire S.C. SOLO S.R.L.

Alpinismul de intervenţie este un descendent modern al alpinismului clasic, păstrând multe caracteristici ale alpinismului militar şi ale alpinismului utilitar, adaptat necesităţilor folosirii tehnicilor specifice în diferite activităţi, respectiv, salvări, recuperări, acţiuni desfăşurate cu predilecţie în mediul urban, dar şi în mediul muntos, pe timp de vară sau iarnă.

Prin aplicarea tehnicilor şi procedeelor specifice alpinismului de intervenţie se pot realiza următoarele:

  • asigurări suplimentare în cadrul acţiunilor speciale posibile datorită accesului în zone înalte;
  • observarea zonei de interes din unghiuri multiple;
  • recuperarea rapidă;
  • salvarea cu profesionalism şi în condiţii de siguranţă a victimelor surprinse/ imobilizate în locuri înalte şi greu accesibile, spaţii înguste sau medii ostile vieţii;
  • evacuarea în caz de urgenţă;
  • executarea unor misiuni în teren muntos folosind procedee de ascensiune sau coborâre liberă sau artificală.

Consideram că este un demers important pentru pregătirea alpiniştilor şi sperăm să perfectionăm tehnicile de intervenţie din medii ostile, spaţii inguste, de sub dărămături, tehnici care ne-ar ajuta pentru salvarea oamenilor dar şi a animalelor din spaţii înguste ( puţuri şi fântâni) , din zone înalte, în urma producerii unui cutremur, etc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web