EconomicInformații

Polițiștii de la Serviciul Inspecție Control și Disciplina în Construcții au dat amenzi in valoare de 52000 de lei. Vezi cu ce au gresit agentii economici din Astra!

52.000 de lei. Aceasta este suma totală a amenzilor aplicate, luna trecuta, de către polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Control și Disciplina în Construcții.

Cei cinci agenți cu atribuții pe protecția mediului și control comercial, care au acționat în baza unui Plan de măsuri inițiat de conducerea instituției, au verificat 115 de agenți economici din cartierul Astra. Cu această ocazie, au fost inspectate toate documentele necesare desfășurării activității, în condițiile legii, respectiv existența autorizației/acordului de funcționare, acte emise de autoritatea locală.

 

În plus, au fost monitorizate și platformele de gunoi, iar societățile au fost întrebate dacă dețin contracte cu operatorul de servicii de salubritate pentru ridicarea deșeurilor. De menționat este faptul că, majoritatea firmelor au astfel de contracte, însă cele aflate în neregulă au fost avertizate să intre în legalitate în cel mai scurt timp.

În urma acestor verificări au fost sancționate, conform HCL 116/2006, 61 de firme, din cauza lipsei acestor acte sau a dosarelor incomplete – 51 au fost amendate și zece au primit avertismente), iar ca măsură complementară li s-a pus în vedere să intre în legalitate în 45 de zile. În caz contrar, societățile respective riscă o a doua amendă, plus suspendarea activității.

Printre agenții economici verificați s-au numărat farmacii, buticuri, magazine alimentare, baruri, restaurante, saloane de înfrumusețare, cizmării și puncte de lucru pentru depanări/reparții electrocasnice.

Controalele vor continua și în urmatoarea perioadă, iar firmele care au fost atenționate să intre în legalitate, vor fi reverificate după scurgerea termenului de 45 de zile calendaristice, stabilite potrivit normativelor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web