Brasov

Poiana Braşov, Predeal, Râşnov, Lisa şi Drăguş prinse în Masterplanul de turism al României

Guvernul Romaniei a cuprins intr-un Masterplan de turism in jur de 150 de proiecte de interes national si local. Prin acest mega-proiect, Guvernul vrea sa dea lovitura in zona turismului si sa readuca la viata multe din statiunile romanesti care au fost lasate in paragina in ultimii 20 de ani.

Masterplanul cuprinde trei proiecte de turism de interes naţional care vizează dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil în Făgăraş, obiective de dezvoltare din Delta Dunării şi litoralul Mării Negre, Sulina, precum şi dezvoltarea zonei de agrement în portul Constanţa.

Potrivit ministrului Mircea Dobre, daca proiectul de investitii in domeniul schiabil din Fagaras ar fi realizat, practic s-ar dubla capacitatea de schi a tarii noastre. Astfel, ar exista peste 150 de kilometri de schi intr-un singur loc unde zapada este naturala peste 250 de zile pe an.

De asemenea, in Masterplan sunt prevazute investitii si pentru domenii schiabile din mai multe judete ale tarii, inclusiv Brasov. Este vorba despre Poiana Brasov, Predeal, Rasnov, Lisa si Dragus.

Potrivit Masterplanului aprobat vineri de Guvern, Ministerul Turismului suporta 100% investitiile de importanta nationala. La investitiile realizate  in statiunile de interes national, contributia este de 90%, iar contributia UAT beneficiare este de 10%. Pentru statiunile de interes local, contributia MT este de 85%, iar UAT vine cu 15%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web