Politic-Administrativ

PNL se opune acordării terenului pentru Spitalul de la Braşov (VIDEO)

Braşovul este suficient de bogat să îşi facă un spital fără a apela la terenul de la Institutul Cartofului. Acesta a fost unul dintre argumentele aduse de parlamentarii PNL din Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de lege pentru acordarea unei suprafețe de 11,45 hectare de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, municipiului Brașov, pentru construirea unui spital. Totuşi, viitorul act normativ a trecut cu bine de comisii şi va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor. Două comisii au dat aviz favorabil, iar alte două, raport pozitiv. Cea mai importantă victorie este cea obţinută de PSD în Comisia pentru Agricultură. Parlamentarii PNL au votat împotriva proiectului de lege.

 

„Motivul invocat de aceştia, în frunte cu deputatul Gheorghe Tinel, a fost că de la Institutul Cartofului a mai fost acordat un teren, pentru un aeroport care nu a fost construit. Şi cerea Consiliului Judeţean Braşov să dea din acel teren, pentru a se face spital, dacă tot nu a fost în stare să facă nimic. Practic, aleşii PNL de la nivel naţional îi criticau direct pe cei din Braşov. Am fost în situaţia de a lua apărarea liberalilor, în faţa liberalilor. Dezbaterile au durat mai bine de o oră, s-a ajuns chiar la argumente foarte tăioase, sau ridicole. Mi-a fost dat să aud că Braşovul este foarte bogat, aşa că poate cumpăra direct un teren, nu trebuie să-l primească de la stat. Au fost 13 voturi în favoarea unui raport de adoptare, şi 6 împotrivă. Mulţumesc colegilor din PSD, ALDE şi UDMR, care au susţinut proiectul în comisie şi au votat „pentru”, dar mai ales preşedintelui Stănescu şi vicepreşedintelui Dîrzu, de la Alba”, declară deputatul Roxana Mînzatu.

 

Proiectul de lege a avut un parcurs rapid în camera Deputaţilor. Nu au trecut decât trei săptămâni de când acesta a fost adoptat în plenul Senatului.

 

„Mă bucur că am ajuns atât de departe, într-un timp atât de scurt. Dovedim, cei care am sprijinit cu adevărat proiectul, că se poate, dacă există determinarea de a face cu adevărat ceva pentru comunitate. Am auzit de atâtea ori că Braşovul nu este iubit, că PSD nu are la suflet comunitatea. Iată că parlamentarii social-democraţi s-au bătut pentru proiect, iar sprijinul va veni de la Guvern, aşa cum este prevăzut în memorandumul adoptat de Executiv.”, punctează deputatul PSD Viorel Chiriac.

 

Proiectul de lege va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Este ultima etapă înainte de promulgarea de către Preşedintele României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web