Pistolul radar al Primăriei Brașov a făcut peste 4000 de ”victime” într-un an. 130 de permise au fost reținute

Cea mai mare viteză înregistrată în trafic cu primul dispozitiv a fost de 203 km/h, pe Calea București, pe un sector cu limitare la 50 km/h. –

 Primăria Brașov a achiziționat un al doilea pistol radar de ultimă generație, de tip TruCAM2, care va intra în dotarea Poliției Municipiului Brașov. În plus, Ambele dispozitive vor fi utilizate exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov, pentru a ajuta activitatea Poliției Rutiere și pentru a contribui astfel la reducerea numărul de accidente cauzate de viteza excesivă, sporirea siguranței participanților la trafic, sporirea siguranței publice precum și diminuarea poluării ca urmare a vitezei excesive pe teritoriul municipiului.

Cele două dispozitive vor ajunge în scurt timp în administrarea Poliției Municipiului Brașov, potrivit HCL nr 771/17 decembrie 2021. Costul de achiziție al pistolului radar a fost de 95.000 de lei fără TVA. Kitul include atât aparatul, cât și toate celelalte accesorii necesare funcționării sale în bune condiții: acumulatori de rezervă, kit de utilizare pe tip de noapte, carduri de memorie, suport de prindere pentru umăr etc.

Potrivit datelor furnizate de Poliția Rutieră a Municipiului Brașov, de la 1 septembrie 2020, când primul radar laser mobil TruCAM2 a intrat în dotarea Poliției Rutiere a municipiului, și până în acest moment, au fost depistate cu ajutorul lui 4.141 de încălcări ale regimului legal de viteză, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.130.710 lei. 130 de permise de conducere au fost reținute. Cea mai mare viteză înregistrată în trafic cu acest dispozitiv a fost de 203 km/h, pe Calea București, pe un sector cu limitare la 50km/h.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web