National

Pianistul brașovean HORIA MIHAIL și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS in concert la Filarmonica Brasov

Joi, 14 Iunie 2018, de la ora 19. 00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov va susține la Sala Patria un Concert Simfonic,  publicul având ocazia să se reîntâlnească, alături de Orchestra Simfonică, cu pianistul brașovean  HORIA MIHAIL și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS.

În program vor fi lucrări ale compozitorilor :

  1. A. Mozart – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro” KV 492
  2. Haydn – Concertul pentru pian și orchestră în Re major
  3. Respighi – Suita de balet „La Boutique Fantasque”.

 

Pianistul Horia Mihail si-a facut debutul in orasul natal, Brasov la varsta de 10 ani, interpretand Concertul in Re major de J. Haydn sub bagheta lui Ilarion Ionescu – Galati.

Horia Mihail a susţinut numeroase concerte de pian şi muzică de cameră în 18 ţări de pe 4 continente şi a concertat alături de muzicieni celebri precum Roman Totenberg, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andres Diaz şi Nathaniel Rosen. Concertele sale au fost transmise la radio şi televiziune în România, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. A realizat înregistrări cu Orchestra Naţională Radio din România.

 

Născut în anul 1972 la Atena, Anastasios Symeonidis a studiat la început pianul, la Şcoala Naţională de Muzică din Atena. S-a specializat apoi în muzicologie la National and Kapodistrian University din Atena şi în dirijat de orchestră la Academia de Muzică din Viena, precum şi la Academie Lirique din Paris.

Şi-a început cariera artistică fiind dirijor de cor şi a fost dirijor asistent al Orchestrei Simfonice Naţionale din Atena. În anul 2003 a fost numit colaborator permanent al Orchestrei Simfonice din Zografos.

A susţinut numeroase concerte alături de Greek Turkish Youth Orchestra şi a păşit în săli precum: Athens Concert Hall, Greek National Opera, Thessalonica Concert Hall, în Sala Universităţii Aristotel din Tesalonic, la Teatrul Municipal din Piraeus, la Centrul de Conferinţe şi Cultură din Patras. A fost totodată invitat la festivaluri din Milano, Torino şi Istanbul. Anastasios Symeonidis a dirijat Orchestrele Simfonice de Stat din Atena şi Salonic, Megaron Resident Orchestra, iar în prezent este director artistic la Orchestrei Radio din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web