BrasovPrim plan

Peste 90% dintre brașoveni primesc sub 2000 lei pensie

Cei mai multi dintre pensionarii brasoveni traiesc la limita, cu o pensie de pana in 2000 lei lunar. Potrivit statisticilor furnizate de Casa Judeteana de Pensii Brasov, 132.849 brasoveni primesc pensii de pana in 2000 lei. De asemenea, 83.000 de persoane primesc pensie intre 1001 si 2000 lei, sub 520 lei primesc un numar de 13.768 brasoveni, iar intre 520 si 1000 lei primesc 36.081 persoane. Doar 14.216 persoane primesc pensie mai mare de 2000 lei.

Cu alte cuvinte, putini sunt brasovenii care isi permit sa traiasca decent de pe urma pensiei, in urma anilor petrecuti in fabrici si intreprinderi. Partea proasta este ca foarte multi brasoveni nu incaseaza nici macar 500 lei.

In schimb, in ultima perioada au fost cazuri de angajati MAI care s-au pensionat si la 45 de ani, desi sunt apti de munca si ar fi putut foarte bine sa-si continuie activitatea. La fel se intampla si in randul magistratilor, aviatorilor, dar si a altor categorii privilegiate de statul roman.

Este vorba despre o anomalie avand in vedere si faptul ca putini sunt cei din mediul privat care pot incasa pensii mari, desi patronii platesc contributii din banii lor, nu a statului cum se intampla in cazul bugetarilor. Daca se va continua in acest ritm, mai ales ca in aceasta ”hora” a pensiilor speciale sunt si parlamentarii, la un moment dat, se va intra intr-un colaps. Angajati la privat sunt tot mai putini pentru ca statul nu incurajeaza mediul de afaceri mai deloc, iar multi dintre romani cauta slujbe bine platite la stat. Numai ca, statul nu produce, doar consuma, astfel ca se va ajunge la un blocaj in viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web