InformațiiNational

Peste 760 de arbori plantati in municipiul Brasov

În această primăvară, în perioada 03-28.04.2017, vor fi plantaţi în municipiul Braşov peste 760 de puieţi de arbori din speciile tei, arţar, platan şi stejar roşu. Aproape jumătate dintre aceştia, respectiv speciile de stejar roşu şi platan, sunt furnizaţi de Regia  Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, din pepiniera proprie.

Tot în această perioadă, la solicitarea Asociaţiilor de proprietari, se vor planta aproximativ 2,5 kilometri de gard viu, respectiv 29.300 de fire de gard viu.

,,La fel ca în fiecare an, am început campania de plantări de primăvară. Anul acesta, vor fi peste 760 de puieţi plantaţi. O mare parte dintre aceştia, respectiv 350, provin din pepiniera Regiei Pădurilor Kronstadt, iar acest lucru înseamnă o reducere a cheltuielilor pentru această campanie de plantări. Mă bucur că încep să se vadă roadele investiţiei noastre, mai ales că Regia Pădurilor Kronstadt este furnizor şi pentru alţi clienţi în afară de Primăria Braşov”, a precizat primarul George Scripcaru.

 

RPLPK va planta cele 350 de bucăţi de arbori, din speciile stejar roşu şi platan, în zona aliniamentelor stradale şi a intrărilor în oraş.  

 

Firma cu care Municipalitatea are contract va planta  aproximativ 400 bucăţi de puieţi de arbori din speciile tei şi arţar. Pentru a da curs solicitărilor venite din partea asociaţiilor de proprietari, 150 dintre puieţi vor fi plantaţi  în interiorul cartierelor. Celelalte 260 de bucăţi vor fi plantate în parcuri, scuaruri, locuri de joacă, unităţi de învăţământ şi pe aliniamentele stradale.

 

În perioada 2008-2016 s-au plantat, în municipiul Braşov, peste 22.000 de puieţi şi aproape 140 de km de gard viu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web