Peste 500 de participanți sunt așteptați anul acesta, la Săcele, la ediția a III-a a Zilei Mondiale a Orientării
Orașul Săcele a organizat acest eveniment în ambele ediții. 2016 la Hanul Mureșenilor – 405 participanți, 2017 Baza Sportivă Precizia – 428 participanți și a primit aprecieri speciale de la coordonatorul proiectului, suedezul Goran Andersson. În anul 2017 s-a acordat pentru prima dată „Premiul pentru școala cu cei mai mulți participanți” câștigat de Școala gimnazială nr. 4 „Frații Popeea”
LOC DE DESFĂȘURARE Sala de Sport a Municipiului Săcele – Cartierul Ștefan cel Mare și împrejurimi.
PROGRAM participanții sunt așteptați miercuri 23 Mai, începând cu ora 10.00 până la ora 17.30.
REGULAMENT Poate participa oricine, îndiferent de vârstă, sex, pregătire.
Participarea se poate face individual sau în grup.
Copii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoțiți în mod obligatoriu de o persoană adultă.
Participarea nu implică nici un fel de pregătire fizică sau teoretică prealabilă. Accesul la eveniment se va face la Sala de Sport pe baza de brațară. Aceasta va fi primită în momentul achitării taxei de participare de 5 lei/pers.
MOD DE DESFĂȘURARE Organizatorii au pregătit patru ateliere care au ca scop inițierea participanților în diversitatea de forme de practicare a Orientării.
1 – Atelier Orientare Indoor – sala de sport – individual (participanții care nu au încălțăminte adecvată vor parcurge traseele desculți)
2 – Atelier Orientare Labirint – în fața sălii de sport – individual
3 – Atelier Orientare Parc Oraș – zona cuprinsă între Sala de Sport, Parcul Ștefan cel Mare, Centrul Ziurel si Centrul Multicultural – individual. Participanții sub 14 ani la acest atelier vor intra și în clasamentul primei etape al Cupei Roza Vânturilor.
4 – Atelier QR Code Rogaining aceasi zona ca la atelierul 3 – echipe de minim 3 pers.
Toți participanții vor putea parcurge, pe baza brățării, o singură dată, fiecare atelier. Participanții pot opta pentru ce atelier doresc. Nu este obligatorie participarea la toate atelierele. Organizatorii asigură tuturor participanților materialele tehnice necesare parcurgerii traseelor. La fiecare atelier vor exista consultanți specializați în practicarea Orientării, care vor explica participanților ce trebuie să facă pentru a parcurge corect traseele. Predarea brățărilor se va face la cortul special amenajat.
PREMII Fiecare participant va primii o „Diplomă specială de participare” semnată de Președintele Federației Internaționale de Orientare și un premiu oferit de organizatori.
INSCRIERI Înscrierile se fac la fața locului, dar organizatorii fac apel la grupurile organizate (clase de elevi, cluburi, colective profesionale, etc.) să facă înscrierile până în 22 Mai, pentru a evita aglomerația și a permite pregătirea în condiții bune a evenimentului. Înscrierile se fac la persoanele de contact de mai jos sau pe adresa e-mail. csbabarunca.ro.