Infracțional

Peste 5.000 de amenzi, pentru șoferii certați cu regulile de circulație, în ceea ce privește regimul parcărilor, opririlor sau staționărilor!

Soferii care nu respecta regulile de circulatie au fost amendati.  Iata statistica data publicitatii de catre reprezentantii Politiei Locale Brasov:

„Vorbim despre situații diverse de încălcare a legislației legată de această temă, taxate de Poliția Locală Brașov: de la ocuparea ilegală a locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități, opriri/staționări neregulamentare în stații de autobuz, la capetele de linii, pe pistele de biciclete, blocarea intrărilor în imobile sau accesul pietonilor pe trotuare, staționare/oprire în locuri unde este interzis, pe locurile de parcare ale altor persoane care au abonamente, până la neplata locului de parcare. Sancțiunile au fost aplicate de la începutul acestui an de rutieriștii de la Locală, în conformitate cu prevederile HCL 927/2006, HCL 251/2005, HCL 13/2013, HCL 152/2006, OUG 195/2002, iar suma cumulată este de peste 800.000 de lei.

Numai în primele două săptămâni ale lunii în curs au fost emise aproape 900 de penalizări pecuniare, în valoare de peste 200.000 de lei.

Din păcate, sunt prea mulți soferi care nu țin cont de nevoile persoanelor cu dizabilități, cărora legiutorul le-a acordat dreptul de a parca pe locuri special amenajate. Astfel, de la începutul anului, câteva sute de conducători auto au nesocotit HCL 251/2005 (Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov) care prevede, printre altele, că “Parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap” se sancționează cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei – conform art.27 (al.1).

Cele mai multe amenzi au fost aplicate la OUG 195/2002, peste 2700, în valoare totală pe peste 440.000 de lei. Spațiile pe care le-au găsit șoferii indisciplinați pentru oprire ori staționare întrec, uneori, imaginația oricui. De cele mai multe ori, blocau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic sau puneau în pericol viața bicicliștilor și pietonilor. Spre exemplu, un conducător auto a găsit de cuviință să își lase mașina în giratoriul de la Aro, alții au blocat cu bună știință locurile rezervate ambulanțelor la intrarea în unitățile medicale cu regim de urgență, în curbe, de multe ori accesul în sediile Parchetelor ori Judecătoriei au fost blocate de autoturisme, pe spațiile verzi au fost găsite abandonate temporar mașini, ca să nu mai spunem că există șoferi care, în mod curent parchează pe trecerile de pietoni, pe spațiile hașurate de pe carosabil sau pe zonele verzi”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web