EconomicInformații

Peste 350 de kg de materie primă pentru suplimente alimentare, expirată şi de doi ani

În perioada 14.05-18.05.2018 a avut loc un control privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, prezentare şi publicitate a suplimentelor alimentare, acţiune care face parte din Planul Naţional Unic de Control Integrat pentru România.

„În urma controlului tematic privind suplimentele alimentare,  efectuat de către comisarii CJPC Brașov, au fost verificate condițiile de depozitare ale materiei prime și încadrarea în data durabilității minimale a acestora  din care se fabrică produse finite (suplimente alimentare) la operatori economici din Brașov. În urma controlului efectuat a fost găsită cantitatea de 367 de kg materie primă expirată ( între 6 luni – 2 ani).

Ca și măsură complementară  s-a dispus  oprirea definitivă de la utilizare și au fost eliminate din circuitul consumului uman toate produsele neconforme.

A fost aplicată o sancțiune de 10.000 lei , cercetarea continua în acest caz și sub aspectul faptului că există suspiciuni referitoare la modificarea termenelor de valabilitate și a adăugării de substanțe chimice în produsele declarate ca fiind naturale.”, a declarat Sorins Susanu, comisarul șef regional de la Protecția Consumatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web