EconomicInformații

Peste 20 de milioane de Euro a câştigat Clujul de pe urma festivalului Untold. Braşovul încă doarme

Daca municipiul Brasov se invarte in sfera anomimatului in ce priveste organizarea de evenimente cultural-artistice, marile orase din tara incaseaza milioane de Euro de pe urma lor. Este si cazul orasului Cluj, care a organizat festivalul Untold. Potrivit primarului Emil Boc, festivalul a adus in oras peste 20 milioane de Euro.

”Dincolo de dimensiunea economică, dacă la prima ediție erau vreo 20 de milioane de euro, acum când participarea a fost cu peste… mă gândesc mai mare ca la prima ediție, cu siguranță implicațiile financiare pentru oraș, pozitive, sunt și mai mari. Acest festival este un element important alături de cele care contribuie la calitatea vieții. Suntem în era capitalismului. Banii sunt la cei care decid unde să își amplaseze investițiile. Pentru ei contează să fie într-un loc care are recunoaștere internațională. Acest festival duce imaginea Clujului mai departe”, a spus Boc, pentru Știri de Cluj.

In tot acest timp, la Brasov, sunt organizate multe evenimente fara impact, fara prea mult public, fara nimic…

Motivul este lipsa unor manageri buni in administratia locala. Cand ai probleme in toata zona culturala si nu faci nimic ca primar sau ca administrator public, este clar ca orasul nu va sta bine nici in zona de evenimente.

Singurul care  mai incearca ceva sa faca este viceprimarul Mihai Costel. Din pacate, fara o viziune coerenta si un plan de viitor, zona de evenimente nu va fi vizibila niciodata.

De asemenea, daca la Cluj s-a construit un stadion de nivel european, la Brasov nu mai exista nimic in afara de sala de langa gara. Sa organizezi evenimente, dar unde? Un stadion ar putea fi multifunctional, insa managerii din Primaria Brasov sunt depasiti de situatie, nu inteleg acest lucru. Singurele investitii au fost facute in strazi si florile din giratoriu…si cam atat. In rest, marile proiecte intarzie sa apara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web