Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Peste 2.000 de sibieni au văzut filme la Caravana Metropolis 2018!

Cea de-a 7-a ediție a „Caravanei Metropolis” a ajuns anul acesta pe 10 iulie la Sibiu, aducând cele mai bune filme europene, proiectate în aer liber.

Astfel, în perioada 10-15 iulie, peste 2.000 de sibieni s-au bucurat de proiecții la standarde europene ale unora dintre cele mai apreciate filme de pe bătrânul continent, fiind prezenți cu familia sau prietenii în Piaţa Mică.

În cadrul „Caravanei Metropolis” au fost proiectate filme precum „Cu drag, van Gogh” (Hugh Welchman, Dorota Kobiela), nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cea mai bună animație sau „Pătratul” (Regia: Ruben Östlund), Câștigătorul Palme d’Or la Cannes în 2017, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2018, câștigător a 6 premii ale Academiei Europene de Film.

De asemenea, filmele „Final fericit” (Regia Michael Haneke), „Fără iubire” (Regia Andrey Zvyagintsev) și „Uciderea cerbului sacru” (Regia Yorgos Lanthimos), au încheiat lista lungmetrajelor internaționale prezentate la Sibiu.

Filmul românesc „Pororoca”, în regia lui Constantin Popescu, distins cu premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul de Film de la San Sebastian, a fost foarte bine primite de public joi seara, bucurându-se de un număr mare de spectatori, depăşindu-se cu mult capacitatea locurilor de anul acesta.

„Ne bucurăm foarte mult că am adus filme atât de bune la Sibiu și mai ales le mulțumim spectatorilor care au venit în număr atât de mare la proiecții! Ne gândim serios ca la ediţia următoare să suplimentăm numărul locurilor, mai ales că odată cu acestă ediţie le-am trezit serios interesul pentru filmele de artă și filmele de autor. Promitem că anul viitor le vom aduce producții cel puțin la fel de bune! Le mulțumim și autorităților locale, sponsorilor și partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu ar fi avut un asemenea succes!”, a declarat după încheierea evenimentului Ligia Keșișian – Mitulescu, directorul Caravanei Metropolis.

Asociația Culturală Metropolis organizează anual, în sezonul cald, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, cel mai amplu eveniment de acest gen din România. Cele mai noi filme europene, premiate la festivaluri precum Cannes, Berlin sau Sundance, călătoresc în mai multe orașe din țară, împreună cu un echipament performant, un proiector digital mobil de 18 000 lumeni și un ecran gonflabil de 120mp, pentru o calitate a proiecției întâlnită în marile cinematografe din Europa.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului larg la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții de cea mai înaltă calitate artistică.

Caravana Metropolis a intrat în 2015 în rețeaua Europa Cinemas și a fost recunoscută ca fiind evenimentul din România care atrage cei mai mulți spectatori la filmul european și de artă. La primele ediții, în anii 2012-2017, peste 370 000 persoane au ales să își petreacă serile de vară urmărind cele mai bune filme, pe marele ecran al Caravanei.

Detalii despre programul Caravanei Metropolis se găsesc pe www.cinemainaerliber.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Cinemainaerliber/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web