National

Peste 1600 de elevi s-au relaxat la Zoo Brasov in cadrul ,, Şcolii Altfel”

Săptămâna ,, Şcoala Altfel-Să ştii mai multe, să fii mai bun!” reprezintă perioada destinată activităţilor de educaţie non-formală din fiecare an. Cele doua segmente ale acestui an 27 Februarie – 31 Martie, respectiv 15 Mai – 9 Iunie, in care au putut fi organizate activitati extrascolare si extracuriculare, s-au incheiat cu succes si pentru Gradina Zoologica Brasov care, cu sprijinul ISJBv a propus o serie impresionanta de activitati pentru elevi. Peste 1600 de elevi brasoveni, dar si din alte judete ale tarii (Bucuresti, Timis, Tulcea, Dambovita, Calarasi), din toate ciclurile şcolare s-au bucurat de oportunitatea de a participa la ACTIVITĂȚILE EDUCAȚIONALE propuse de noi.

Teme precum ,,Gradinile zoologice un colt de salbaticie,, , ,,O plimbare prin lumea animalelor salbatice,, , “Micii ecologisi-Natura protejata animale puternice” sau “Cum traiesc animalele si de ce au nevoie sa fie protejate de om” , s-au numarat printre preferatele copiilor, acestea fiind sansa de a culege informatii despre lumea necuvantatoarelor dar si de a constientiza importanta ocrotirii animalelor si a mediului inconjurator.

Jocurile, concursurile, dansurile in aer liber, in parcul de joaca special amenajat din curtea gradinii zoologice, la iarba verde si sub cerul azuriu al primaverii au avut un puternic efect de placere si relaxare in randul copiilor.

In curand vom incepe programul de prezentari pentru cateva dintre cele mai reprezentative specii din colectia gradinii noastre: leopardul zapezii, leii africani, jaguarul, ursul brun.

Initial aceste prezentari se vor face de catre educatorul nostru urmand ca in cateva luni stafeta sa fie preluata de ingrijitorii de pe sectoarele respective.

Prezentarile vor contine informatii generale referiatoare la speciile respective cu accent pe partea de conservare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web