Brasov

Peste 100 de studenti internationali la Universitatea Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov primește în acest prim semestru al anului universitar 2017-2018 peste 100 de studenți internaționali, în cadrul programului Erasmus+. Numărul lor este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când la Universitatea Transilvania au venit 98 de studenți în cadrul mobilităților Erasmus+.

În semestrul întâi al acestui an universitar, 102 studenți internaționali vor învăța la 15 facultăți ale Universității Transilvania din Brașov.  Tinerii vin din 12 țări din Europa. Cei mai mulți provin din Spania (25) și Turcia (23). Urmează apoi studenți din Franța (14), Italia (12), Germania, Grecia, Letinia, Polonia (5), Portugalia (4), Belgia (2), Danemarca și Slovacia (1).

Majoritatea studenților internaționali au ales facultățile cu profil ingineresc, dar nu fac excepție nici facultățile cu profil umanist, precum Facultatea de Sociologie și comunicare, Facultatea de Psihologie și științele educației sau Facultatea de Litere. Ca o noutate, în acest an, pe lista preferințelor este și Facultatea de Muzică.

Toți studenții Erasmus vor fi primiți marți, 10 octombrie, de la ora 14:00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (clădirea Rectoratului), de către echipa Erasmus+ a Universității, cu cadouri de „bun venit”,  dar şi cu informații utile despre activitatea lor de „student la unitbv”.

Programul Erasmus+ este cel mai important program de învățământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învățământului superior în Europa.

Programul le oferă posibilitatea studenților, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înființat în 1987, iar de atunci, milioane de studenți din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web