Infracțional

Pericol pe sosea: a intrat cu tirul plin de butoaie metalice cu substante chimice intr-un parapet de beton

La data de 08 august a.c., în jurul orelor 20.00,  un  bărbat de 42  ani, a condus un ansamblu de vehicule pe DN 1, dinspre Brașov spre Predeal iar la km. 147 + 150 m., într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă prin dreapta, oprindu-se intr-un parapet din beton.

În urma evenimentului a rezultat avarierea ansamblului de vehicule, iar din semiremorcă au căzut mai multe butoaie metalice, de mari dimensiuni, conținutul acestora, compuși chimici lichizi utilizați la fabricarea vopselelor și grundurilor, scurgându-se pe partea carosabilă și în afara acesteia.

Au fost dispuse măsuri de limitare a scurgerii substanțelor, la fata locului fiind prezenți reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniu, Garda de Mediu, I.S.C.T.R..

De la momentul producerii evenimentului, circulația s-a desfășurat alternativ, pe o bandă, fiind dirijată de un echipaj al poliției rutiere, până la transferarea întregii încărcături într-un alt mijloc de transport și readucerea locului evenimentului la starea inițială.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web