De ultimă oră

Perchezitii la Brasov si Strehaia la suspecti de spalare de bani si inselaciune

Aceasta dimineata a debutat cu perchezitii in Strehaia si Brasov la persoane banuite de inselaciune si spalare de bani.  Se efectueaza patru perchezitii la persoanele suspectate de infractiuni economice cu un prejudiciu de 750.000 lei, urmând a fi puse în aplicare cinci mandate de aducere.

„La data de 6 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, beneficiind de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., efectuează 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune săvârşită prin mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor, în orașul Strehaia, judeţul Mehedinți și în municipiul Brașov.

Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mehedinţi verifică punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale din  de județele Mehedinți și Sibiu, în vederea indisponibilizării mărfurilor provenite din înșelăciuni.

Din cercetări a reieșit că, începând 2016, șapte persoane şi-ar fi însușit cantități importante de mărfuri, prin inducerea în eroare și prejudicierea a 23 de agenți economici, care ar fi acceptat livrarea cu plata la termen a carburanților auto și a materialelor de construcții, către mai multe societăți. Aceste firme ar fi fost controlate prin interpuși de către membrii grupului infracțional. Ulterior preluării mărfurilor, acestea ar fi fost supuse unui proces de transfer și schimbare, în vederea ascunderii provenienței ilicite.

Prejudiciul estimat cauzat este de peste 750.000 de lei.

5 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți” se arata in comunicatul Politiei Romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web