Politic-Administrativ

Patru zimbri din Rezervația Vama Buzăului, puși în libertate

Patru zimbri din Rezervatia Vama Buzaului pusi in libertate.  Este vorba despre un parteneriat derulat de Asociația ”Valea Zimbrilor-Vama Buzaului” și WWF-România în vederea punerii în libertate în mediul natural sălbatic a patru exemplare din specia zimbru. WWF-Romania și Rewilding Europe au demarat în anul 2012 inițiativa de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu, primul transport având loc în mai 2014. Totul a fost posibil cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Life pentru natură în cadrul proiectului ”Măsuri urgente pentru recuperarea populației de zimbri în România”. Obiectul principal de conservare este de a crea două subpopulații de zimbri, viabile și interconectate, în munții Țarcu și Poiana Ruscă, în zona Carpaților de Vest și de Sud-Vest.

In data de 2 mai 2018, a fost deschisă a doua zonă de resalbaticire în munții Poiana Ruscă, lângă localitatea Densuș, județul Hunedoara (prima zona de resalbaticire-Magura Zimbrilor, la baza Muntilor Tarcu).  Doi zimbri proveniti din Rezervatia de la Vama Buzaului au deschis portile acestei noi zone.  Dupa doua zile, alte doua exemplare au fost transportate in Muntii Tarcu.  

Transportul s-a desfasurat in conditii normale, intr-o perioada de aproximativ 8 ore.  Rezervatia de zimbrii „Valea Zimbrilor-Vama Buzaului” isi atinge astfel, pa langa scopul turistic si pe cel de centru de reproductie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web