Turism-Utile

Particularitatea unui concert este dată de particularitatea artiștilor întâlniți pe scenă!

Protagoniștii concertului de aseară, mult îndrăgit de melomanii brașoveni,  pianistul brașovean Horia Mihail, și renumitul dirijor grec Anastasios Symeonidis invitat la pupitrul dirijoral, au realizat alături de Orchestra Simfonică brașoveană, un concert care a adus melomanii împreună, indiferent de vârstă, acordându-i într-o armonie ideală pe unii cu alții, sub aceeași cupolă a universului muzical.

Lucrările excepționale alese pentru programW. A. Mozart – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro” KV 492, J. Haydn – Concertul pentru pian și orchestră în Re major și O. Respighi – Suita de balet  „La Boutique Fantasque”,  au bucurat sufletele celor prezenți în sală, atmosfera creată de artiști fiind răsplătită cu ropote de aplauze. Momentul de bis a fost o surpriză pregătită de dirijorul grec pentru publicul brașovean:lucrarea The villlage fair” de George Lambelet, în traducere „Târgul satului”, o lucrare de inspirație folclorică grecească tradițională.

Calitatea umană alături de cea profesională a dirijorului Anastasios Symeonidis îl recomandă ca fiind unul dintre cei mai apreciați dirijori greci, recunoscuți pe marile scene.

Personalitate artistică consacrată, Anastasios Symeonidis se află pentru a doua oară la Brașov,  având o frumoasă colaborare cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii. Deasemenea, dirijorul s-a declarat încântat de primirea călduroasă cu care a fost întâmpinat, dar șI de ospitalitatea brașovenilor.

Născut în anul 1972 la Atena, Anastasios Symeonidis a studiat la început pianul, la Şcoala Naţională de Muzică din Atena. S-a specializat apoi în muzicologie la National and Kapodistrian University din Atena şi în dirijat de orchestră la Academia de Muzică din Viena, precum şi la Academie Lirique din Paris.

Şi-a început cariera artistică fiind dirijor de cor şi a fost dirijor asistent al Orchestrei Simfonice Naţionale din Atena. În anul 2003 a fost numit colaborator permanent al Orchestrei Simfonice din Zografos.

A susţinut numeroase concerte alături de Greek Turkish Youth Orchestra şi a păşit în săli precum: Athens Concert Hall, Greek National Opera, Thessalonica Concert Hall, în Sala Universităţii Aristotel din Tesalonic, la Teatrul Municipal din Piraeus, la Centrul de Conferinţe şi Cultură din Patras. A fost totodată invitat la festivaluri din Milano, Torino şi Istanbul. Anastasios Symeonidis a dirijat Orchestrele Simfonice de Stat din Atena şi Salonic, Megaron Resident Orchestra, iar în prezent este director artistic la Orchestrei Radio din Grecia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web