Actualitate

Parteneriat strategic intre Liceul Johannes Honterus si Centrul Cultural German Brasov

La initiativa consilierului local al FDGR Brasov, Cristian Macedonschi, a fost semnat si prezentat ieri consiliului consultativ al parintilor al Liceului Johannes Honterus parteneriatul strategic intre Liceul german brasovean si Centrul Cultural German din Brasov. Directorul liceului, prof. Radu Chivarean a prezentat luni oportunitatile colaborarii parintilor in sedinta convocata de presedintele comitetului consultativ al parintilor din cadrul Liceului Johannes Honterus, Cristian Macedonschi.

Acest parteneriat se va desfasura pe trei paliere principale:

 

  1. Profesorii liceului vor avea ocazia sa se specializeze si sa-si aprofundeze cunostintele de limba germana in cadrul Centrului Cultural German primind suportul financiar atat de la scoala cat si de la Fundatia Saxonia.

 

  1. Elevilor le sta la dispozitie infrastructura Centrului Cultural German precum biblioteca, salile de lectura si pot participa la toate activitatile culturale ale centrului atat ca voluntari cat si ca participanti.

 

  1. Prin intermediul parteneriatului vor putea fi organizate schimburi de elevi si profesori cu scoli din Germania, un prim proiect Erasmus+ fiind deja initiat cu Fundatia Solaris din Chemnitz. Acest proiect va fi coordonat de brasoveanca Gratiela Hennig, specialist in proiecte europene din cadrul fundatiei germane.

 

„M-am implicat in stabilirea unei legaturi stranse intre Liceul Johannes Honterus si Centrul Cultural German Brasov in calitate de fost elev al liceului german, parinte, dar si reprezentant al Forumului German in Consiliul Local Brasov la initiativa consulului german la Sibiu, domnul Hans E. Tischler. Sunt extrem de interesat de bunul mers al lucrurilori la scolile brasovene si de mentinerea unui nivel ridicat al actului educativ pentru elevii brasoveni.“ a declarat reprezentantul Forumului German, Cristian Macedonschi

 

La sedinta consiliului consultativ al parintilor a fost invitata de catre domnul Macedonschi directoarea Centrului Cultural German, doamna Roxana Florescu, sa prezinte oportunitatile colaborarii si oferta completa educativa si culturala din acest an.

 

Tot in cadrul acestei sedinte a fost anuntat si parteneriatul strategic cu asociatia parintilor „ProHonterus“, asociatie extrem de activa si implicata in a sustine activitatile liceului german brasovean.

Cu aceasta ocazie au anuntat reprezentantii asociatiei „ProHonterus“ organizarea cupei de schi traditionala a liceului, „Honterus-Skipokal“ pe data de 2 martie 2018 pe partia Lupului – D3.

La eveniment sunt asteptati atat elevii cat si parintii si sustinatorii, el fiind cel mai important si de amploare eveniment de iarna al liceului german brasovean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web